Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Balesetveszélyes lehet a kocsiban a télikabát a gyereken

Szerző: Babaszoba.hu

2017. január 12.

Forrás: babaszoba.hu

Télen gyakori látvány, hogy a gyerek overálban, vagy vastag kabátban ücsörög az autós gyerekülésbe követve. A szakértők szerint ez nagy hiba, mert a télikabát balesetveszélyes.

A kabátot vegyük le a gyerekről, és csak ezután tegyük be az ülésbe


Hatalmas hiba lehet, hogyha a szülők télen a vastag télikabátot rajta hagyják a gyereken, és úgy teszik be a kicsit az autós ülésbe. Sőt, nem csupán hatalmas, de halálos hiba is lehet - írja a today.com.
A Kids and Cars (Gyerekek és Autók) műsorban be is mutatták, miben rejlik a potenciális veszély. Amikor a gyereken rajta van a vastag télikabát és bekötjük őt az ülésbe, nyilván figyelünk a kényelmére, hogy ne húzzuk a pántokat túl szorosra. Ám ilyenkor a hevederek gyakran veszélyesen lazák.
Egy hivatalos törésteszten egy tesztbabán szimulálták is a helyzetet, az eredmény pedig ijesztő. A látszólag stabilan bekötött tesztbaba az ütközés során simán kiesett, hiszen a kabát és a laza hevederek nem tartották meg őt az ülésben.
Szakértők azt tanácsolják, az autóban inkább vegyük le a gyerekről a kabátot, és terítsük rá azt, vagy egy takarót hogy melegen tartsa. Másik megoldás az autó bemelegítése azelőtt, hogy a gyereket beültetjük.
A tanács egyébként a felnőttekre is érvényes, hasonló okok miatt sokkal biztonságosabb, ha a kabátot levesszük magunkról autózás közben.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék