Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Bábszínház otthon is

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 26. | Frissítve: 2016. február 9.

Forrás: Kismama magazin

A bábszínház-látogatás a kisgyerek számára valódi színházi élmény. Könnyebben megérti a látottakat, ha már jól ismeri a történetet. Olyan előadást válasszunk, amelyről már sokszor meséltünk, vagy cselekménye egyszerű, kevés szereplő adja elő.

Előadás után nézegessük meg a kiállított képeket, bábokat, és beszéljük meg, ki mit csinált, mondott. A hagyományos megoldások közelebb állnak a kezdő színházlátogatóhoz, mint a modern feldolgozások. A történet egyes fordulatait, az esetleges változtatásokat beszéljük meg utána: mi volt más, mint ahogy mi meséljük?
Otthoni játékainkba is bevonhatunk bábokat. Nem kell ehhez feltétlenül kis bábparaván és egy-egy meséhez való teljes bábkészlet - bár nagy örömet szerzünk vele a kisgyereknek -, elegendő néhány kedves, puha figura, amelyekkel könnyen azonosul, és egy gonosz boszorkány, hogy vele szemben ellenséges érzelmei is megnyilvánulhassanak.

A zoknibábok is tökéletesek a játékhoz


Bábjainkkal saját életünkben előforduló helyzeteket játszhatunk újra, időnként akár más fordulatokkal, végkifejletekkel gazdagítva.

Ezek is érdekelhetnek:
 • Hüvelyk Matyi, Pici Pocok
 • A mese szárnyain
 • 10 benti játék télen
 • Fejlesszük a szókincsét!

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék