Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Babszem, gomb, elem

Szerző: Babaszoba.hu

2007. november 11. | Frissítve: 2017. június 1.

Forrás: Kismama magazin

Az egyévesek élvezettel gyakorolják legújabb tudományukat: mutató- és hüvelykujjukat csipeszként használva minden morzsányi apróságot felcsippentenek. Rátalálnak a lakásban véletlenül elgurult gombra, gyógyszerre, és aztán - mint mindent - bekapnak.

Babszem, gomb, elem

A legtöbb véletlenül lenyelt tárgy szerencsésen végighalad a tápcsatornán, és végül megjelenik a székletben.Ha észrevettük, hogy kisgyerekünk lenyelt valamit, figyeljük a pelus tartalmát. Nagyobb gondot okoz a nyelőcsőben megrekedő tárgy. Előfordulhat, hogy csak később, betokozódva okoz köhögést, duzzanatot. A belélegzett, légcsőbe kerülő apró holmi azonnali heves köhögést vált ki, ritkábban mélyebbre csúszik a hörgők felé. Ebben az esetben mindenképpen sürgős orvosi beavatkozásra van szükség.
Szintén orvoshoz kell fordulnunk, nem várhatunk a székletre, ha a kisgyerek gombelemet nyelt le. A gyomornedvek hatására ugyanis oldódni kezd, és mérgező anyagok kerülnek belőle a szervezetbe. A kis gézengúz még az orrába is dughat babszemet, miegyebet. Erre utal az elzáródott orrjárat, a véres, gennyes orrváladék. Ne próbáljuk kipiszkálni, bízzuk ezt a fül-orr-gégészre.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Tejtartalmú bébiétel a babának?! (X)

A tejszármazékot tartalmazó bébiéteket, babadesszerteket bizalmatlanul fogadják a szülők. Természetesen laktózintolerancia vagy tehéntejfehérje-allergia esetén ezeket az ételeket kerülni kell.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék