Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Az influenza gyógyulási ideje

Címkék:

influenza

Szerző: Jaksa Petra

2017. október 18. | Frissítve: 2020. február 9.

Forrás: babaszoba.hu

Az influenza, mely az egyik leggyakoribb, gyorsan terjedő vírusos légúti megbetegedés, az immunrendszer ellenállóképességének függvényében akár 1-2 hétre is ledönthet a lábunkról.

Az influenza gyógyulási ideje

Az influenzavírus genetikai információja sajnos nagyon gyorsan változik, ezért minden tizedik-tizenötödik évben globális járványhoz vezet. Három típusa ismert, az A, B és C típus. Közülük a B és a C kevéssé változékony, ez utóbbi csak szórványosan üti fel a fejét, ellenben az A típus a nagyobb járványokért felelős.
Amennyiben mi vagy a gyermekünk megfertőződött, az immunrendszer felismeri a vírus felszíni fehérjéit, és megkezdi az antitestek termelését, melyek meggátolják, hogy a vírus újabb sejteket fertőzzön meg. Ezáltal a betegség meggyógyul.
A hirtelen jelentkező magas láz (akár 39-41 °C is) általában 2-3 napig tart, de előfordul, hogy egy hétig is elhúzódik. A tünetek a gyerekek esetében jellemzően 2-4 nap alatt javulni kezdenek, de ezzel egy időben a légúti hurutos tünetek erősödhetnek. Mivel influenza esetén a kellő mennyiségű antitest termelése körülbelül 7 napot vesz igénybe, a betegség általában egy hét alatt lezajlik. Ettől függetlenül a száraz köhögés akár 2 hétig is fennállhat. Idősebbeknél a gyengeségérzet, levertség egy hétnél tovább is eltarthat, és esetükben gyakoribb a szövődmények kialakulása is.
Mindenképp forduljunk orvoshoz, amennyiben valamilyen krónikus alapbetegségünk van, várandósok vagyunk, egy évesnél fiatalabb gyermekünk betegedett meg, az állapota hirtelen rosszabbodik vagy 5 nap után sem javul.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék