Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Az influenza gyógyulási ideje

Szerző: Jaksa Petra

2017. október 18.

Forrás: babaszoba.hu

Az influenza, mely az egyik leggyakoribb, gyorsan terjedő vírusos légúti megbetegedés, az immunrendszer ellenállóképességének függvényében akár 1-2 hétre is ledönthet a lábunkról.

Az influenza gyógyulási ideje

Az influenzavírus genetikai információja sajnos nagyon gyorsan változik, ezért minden tizedik-tizenötödik évben globális járványhoz vezet. Három típusa ismert, az A, B és C típus. Közülük a B és a C kevéssé változékony, ez utóbbi csak szórványosan üti fel a fejét, ellenben az A típus a nagyobb járványokért felelős.
Amennyiben mi vagy a gyermekünk megfertőződött, az immunrendszer felismeri a vírus felszíni fehérjéit, és megkezdi az antitestek termelését, melyek meggátolják, hogy a vírus újabb sejteket fertőzzön meg. Ezáltal a betegség meggyógyul.
A hirtelen jelentkező magas láz (akár 39-41 °C is) általában 2-3 napig tart, de előfordul, hogy egy hétig is elhúzódik. A tünetek a gyerekek esetében jellemzően 2-4 nap alatt javulni kezdenek, de ezzel egy időben a légúti hurutos tünetek erősödhetnek. Mivel influenza esetén a kellő mennyiségű antitest termelése körülbelül 7 napot vesz igénybe, a betegség általában egy hét alatt lezajlik. Ettől függetlenül a száraz köhögés akár 2 hétig is fennállhat. Idősebbeknél a gyengeségérzet, levertség egy hétnél tovább is eltarthat, és esetükben gyakoribb a szövődmények kialakulása is.
Mindenképp forduljunk orvoshoz, amennyiben valamilyen krónikus alapbetegségünk van, várandósok vagyunk, egy évesnél fiatalabb gyermekünk betegedett meg, az állapota hirtelen rosszabbodik vagy 5 nap után sem javul.

Címkék:

influenza

Hozzászólások

A kórházi lét olyan, mint egy lassított felvétel

Sosem jön jókor, sosem vagy rá teljesen felkészülve. Gyerekkel kórházba kerülni mindig óriási kihívás, az anyai szív meghasadásával kombinálva. Nehéz napok ezek, amit egyszerűen túl kell élni a gyógyulás érdekében.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék