Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Az első bábok

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 26. | Frissítve: 2016. február 11.

Forrás: Kismama magazin

Először rögtönzünk: hüvelykujjunk Hüvelyk Matyi lehet, kinyújtott mutató- és középső ujjunk a nyúl fülei, kisujjunk a legkisebb testvér vagy a királyfi.

Az első bábok

Az első rögtönzött játék során a kisgyerek megérti, hogy ujjaink most egy-egy szereplőt testesítenek meg. Lemosható filctollal rárajzolhatjuk ujjbegyünkre az arcot, egy színes szalvéta, szalag lesz a ruha.
Később készíthetünk valódi bábfigurákat is. A kicsik könnyebben boldogulnak az ujjukra húzhatókkal, mint a kesztyűbábokkal. Filcből vagy maradék anyagból vágjunk ki kissé hosszúkás U formákat úgy, hogy két ujjunk beleférjen. Egy bábhoz két darab szükséges. Körben varrjunk össze kettőt-kettőt, és hímezzük rá az arcot, varrjuk rá néhány öltéssel jellegzetes ruháját. Papírból a kisgyerekkel együtt is elkészíthetjük a kedvenc figurákat.

Azok a mesék a legalkalmasabbak ujjbábozásra, amelyekben sok azonos szereplő van, például hét kecskegida, hét törpe, hat hattyú. A sok kis egyforma figura elkészítése gyorsabban megy, mint sok különbözőé. Az ujjbábokat tartsuk házikóvá varázsolt kis dobozban.

Kapcsolódó cikkeink:
 • Játék ujjbábokkal
 • Bábszínház otthon is
 • Utazás a gyerekkel: így nem lesz unalmas!

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék