Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Az egyik oltás miatt kevesebb a fülfertőzéses eset

Szerző: Babaszoba.hu

2017. augusztus 22.

Forrás: Medipress

Az elmúlt tíz évben mintegy harmadára csökkent a fülfertőzések száma az amerikai gyerekek körében az 1980-as évek adataihoz képest.


A kutatás során a szakemberek 2006 és 2016 között több mint 600 gyereket vizsgáltak, és felfedezték, hogy bár az eredmények kedvezőek, azaz csökken a fertőzések száma, de a fülfertőzéseket okozó baktériumok fokozatosan megváltoztak. A legújabb kórokozó baktériumokat az amoxicillin, a legnépszerűbb antibiotikum sajnálatos módon nem pusztítja el.
"Egyértelmű, hogy növekszik az ellenálló baktériumok előfordulási aránya, így aztán ha hatékonyabb védelemre nem kerül sor, a fülfertőzést hiába sikerül legyőzni, előbb-utóbb újra visszatér" - fogalmaz a kutatást vezető Dr. Michael Pichichero.
Az Egyesült Államokban a gyerekek több mint 5 millió fülfertőzéssel kénytelenek szembenézni, ami több mint 10 millió antibiotikumkúrát jelent évente, valamint 30 millió látogatást a szakrendeléseken.
A problémák sorában az ún. akut otitis media a leggyakoribb. Ma már ez leginkább antibiotikumkúrára szoruló fülbetegség, hiszen a korábbi leggyakoribb kórokozó, az ún. Streptococcus pneumonie (pneumococcus) ellen már van védőoltás, és ennek segítségével hatékony módon felvehető a harc a betegség ellen.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék