Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Az egyik oltás miatt kevesebb a fülfertőzéses eset

2017. augusztus 22.

Forrás: Medipress

Az elmúlt tíz évben mintegy harmadára csökkent a fülfertőzések száma az amerikai gyerekek körében az 1980-as évek adataihoz képest.


A kutatás során a szakemberek 2006 és 2016 között több mint 600 gyereket vizsgáltak, és felfedezték, hogy bár az eredmények kedvezőek, azaz csökken a fertőzések száma, de a fülfertőzéseket okozó baktériumok fokozatosan megváltoztak. A legújabb kórokozó baktériumokat az amoxicillin, a legnépszerűbb antibiotikum sajnálatos módon nem pusztítja el.
"Egyértelmű, hogy növekszik az ellenálló baktériumok előfordulási aránya, így aztán ha hatékonyabb védelemre nem kerül sor, a fülfertőzést hiába sikerül legyőzni, előbb-utóbb újra visszatér" - fogalmaz a kutatást vezető Dr. Michael Pichichero.
Az Egyesült Államokban a gyerekek több mint 5 millió fülfertőzéssel kénytelenek szembenézni, ami több mint 10 millió antibiotikumkúrát jelent évente, valamint 30 millió látogatást a szakrendeléseken.
A problémák sorában az ún. akut otitis media a leggyakoribb. Ma már ez leginkább antibiotikumkúrára szoruló fülbetegség, hiszen a korábbi leggyakoribb kórokozó, az ún. Streptococcus pneumonie (pneumococcus) ellen már van védőoltás, és ennek segítségével hatékony módon felvehető a harc a betegség ellen.

Hozzászólások

A kórházi lét olyan, mint egy lassított felvétel

Sosem jön jókor, sosem vagy rá teljesen felkészülve. Gyerekkel kórházba kerülni mindig óriási kihívás, az anyai szív meghasadásával kombinálva. Nehéz napok ezek, amit egyszerűen túl kell élni a gyógyulás érdekében.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék