Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Az egyik áruházlánc kivezeti a műanyag zacskós rollbageket

Szerző: Babaszoba.hu

2022. április 4.

Forrás: Qubit.hu

Április 19-től már csak környezetbarát csomagolóeszközökben lehet hazavinni a zöldségek, gyümölcsöt, pékárut.

Az egyik áruházlánc kivezeti a műanyag zacskós rollbageket (fotó: Getty Images)
Bár az elmúlt években több üzletben is elérhetőek lettek a környezetbarát csomagolóanyagok, eddig senki nem merte meglépni, hogy teljesen kivezeti a műanyag zacskókat, amelyekben a zöldségeket, gyümölcsöt, pékárut szoktuk lemérni és hazavinni.
Az Auchan elsőként meglépi ezt: teljesen kivezeti a műanyag zacskós rollbageket és április 19-től csak környezetbarát csomagolóeszközökben lehet hazavinni az árukat - írja a Qubit.
Az üzletlánc közleményében azt írja a rollbagekeről: "általában egyszer használjuk, addig, amíg lemérjük és hazavisszük bennük a termékeket. Aztán azonnal a kukába dobjuk, és pár óra szolgálat után 200 évig bomlanak le hihetetlen mértékű műanyagszennyezést okozva ezzel a természetben". Magyarországon a csomagolásra szánt műanyaghulladékoknak csak alig 30 százalékát hasznosítjuk újra, ami nagyjából megfelel a nemzetközi trendeknek.
A műanyag rollbagek helyett többször használatos, egyszerre hat termék tárolására is alkalmas táskákat, retasakokat, illetve 100 százalékban lebomló, komposztálható, biológiai alapanyagokból készült környezetbarát zacskókat lehet megvásárolni a továbbiakban. A pékárukat mosható, többször használatos biopamut és 100 százalékban papírból készült tasakokban vihetik haza a vásárlók. "Érdemes ezeket a többször használható változatokat a táskánkban tartani, hogy a vásárlásnál mindig nálunk legyenek" - írja a vállalat.
Érdemes már gyerekkorban tudatosítani, hogy milyen fontos a környezetvédelem, a minél kisebb ökológiai lábnyom, a környezettudatos gondolkodás. Hogyan?
  • Gyűjtsétek szelektíven a szemetet
  • Használjatok újra/ textil/pamut zsákokat a bevásárláshoz
  • Komposztáljatok (lakásban is lehet!)
  • Ne folyassátok feleslegesen a vizet
  • Használjatok öko tisztítószereket
  • Igyekezettek minél kevesebbet vásárolni
  • Igyekezettek csomagolásmentesen vásárolni
  • Vásároljatok idény zöldséget, gyümölcsöt helyi termelőktől
  • PET palack helyett használjatok kulacsot
  • Biciklizzetek, gyalogoljatok, tömegközlekedjetek kisebb távolságra

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék