Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Átrendeződhet a lakáspiac a CSOK hatására

Szerző: Babaszoba.hu

2016. január 11.

Forrás: MTI

Az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint átrendeződhet a lakáspiac az új családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) hatására.

CSOK 2016


Balogh László az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában kijelentette, hogy a kereslet eltolódhat a használt lakások piacáról az új lakások irányába.
Az elmúlt években nem nagyon épültek új ingatlanok. Legutóbb 2008-2009 körül épült 30-40 ezer új lakás, ami a szakértő szerint a magyar ingatlanpiac egészséges működéséhez szükséges, és ez az időszak most visszatérhet. Minden lehetőség adott a lakásépítési "boomra" - mondta.

Balogh László úgy fogalmazott, hogy a jelenlegi helyzetben sokan hiába keresnek új ingatlanokat, ezért nagy a beruházók felelőssége abban, hogy mielőbb megépítsék a hiányzó lakásokat.

A családi otthonteremtési kedvezmény sok szempontból változott 2016. január 1-jétől. A változások leginkább a 3 gyermekeseknek (vagy 3 gyermeket tervezőknek) és az új lakásvásárlásnak kedveznek. A legnagyobb magyar ingatlanportál keresési statisztikái szerint már december végén érzékelhető volt az új lakások iránti kereslet-növekedés.

A témához kapcsolódnak:
 • CSOK 2016
 • 10 millió támogatás+ 10 millió kedvezményes hitel 3 gyereknél

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék