Kisgyerek

Arra kérik a gyermekorvosokat, segítsenek az oltásban

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete felhívást tett közzé, amelyben arra kérik a gyermekorvos kollégákat, hogy önkéntesként továbbra is minél nagyobb számban csatlakozzanak az oltópontok vagy a háziorvosok munkájához.
2021. Március 16.
Arra kérik a gyermekorvosokat, segítsenek az oltásban (Fotó: Getty Images)

Az egyesület a koronavírus járvány elleni védekezésben kiemelten fontosnak tartja, hogy minél többen, minél hamarabb megkaphassák a COVID-19 elleni védőoltást.

Ahogy közleményükben írják, a jelenlegi járványhelyzetben az egészségügyben dolgozókra rendkívüli terhelés nehezedik. Különösen igaz ez a háziorvosokra. A napi betegforgalom jelentős növekedése mellett a védőoltások beadásának szervezése, adminisztrációja és kivitelezése a legtöbbször egyetlen asszisztens segítségével működő praxisok számára valódi embert próbáló feladat.

Országszerte számos házi gyermekorvos kapcsolódott be már eddig is az oltási feladatok elvégzésébe. A HGYE érzékelve az ellátórendszer kritikus terhelését, az alapellátó gyermekgyógyászokhoz fordul, arra kérve őket, hogy önkéntesként továbbra is minél nagyobb számban csatlakozzanak az oltópontok vagy a háziorvosok munkájához. Arra kérik a gyermekgyógyász kollégákat, hogy amennyiben erre lehetőségük van, vegyék fel a kapcsolatot a környezetükben dolgozó háziorvosokkal, a helyi oltópontok vezetőivel, és az oltási bizottságok irányításának megfelelően az aktuális helyi igények és lehetőségek függvényében proaktív módon vegyenek részt a lakosság vakcinálásában.

A teljes közlemény elérhető az egyesület weboldalán, a következő linken: hgye.hu.

Forrás: Házi Gyermekorvosok Egyesülete