Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Annyira lesz elszánt a gyereked, amilyen példát mutatsz neki

Szerző: Babaszoba.hu

2017. szeptember 28. | Frissítve: 2021. augusztus 26.

Forrás: Medipress

Az elszántság és a kitartás nem magától értetődő, eredendően ránk jellemző tulajdonságok, hanem olyan jellemvonások, melyeket nagyon fiatal életkorban sajátítunk el.

A példamutatás az egyik legfontosabb dolog a gyermeknevelésben


Ezt állítja a Massachusetts Institute of Technology's agyi és kognitív tudományokkal foglalkozó részlegének kutatócsoportja.
A kutatócsoport jelen tanulmánya során arra a megállapításra jutott, hogy a megfigyelt 15 hónapos kisgyermekeket sokkal jobban érdekelték azok a játékok és dolgok, melyekkel szüleiknek is "meggyűlt előtte a bajuk". A kisgyermekek kétszer olyan kitartással próbálták azokat a játékokat összerakni, melyek összeszerelése szüleiknek is időbe is kitartásba került, mint amikkel édesanyjuk vagy édesapjuk mindenféle nehézségek nélkül, könnyedén boldogult.
"A szülőkben van valamiféle nyomás, mely arra készteti őket, hogy mindent egyszerűen megoldhatónak tüntessenek fel gyermekeik előtt, tanulmányunk azt hivatott megmutatni, hogy talán mégis rendben van, ha gyermekeink néha látnak minket kitartóan megdolgozni, küzdeni valamiért. Gyermekeink ugyanis folyamatosan megfigyelik viselkedésünket, reakcióinkat és eltanulják, amit csinálunk, mi vagyunk a példaképeik." - nyilatkozta Julia Leonard, a kutatás vezetője.
"A tehetség és a képességek természetesen nagyon értékes tulajdonságok egy gyermeknél, de az oktatók és kutatók egyre inkább jelentőséget tulajdonítanak a szülői hitnek és elkötelezettségnek, mellyel gyermekeiket motiválják, nevelik."- vélekedik Lucas Butler, a University of Maryland College of Education egyik adjunktusa.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Üdvözlünk a kisgyermekkorban! (X)

Az utóbbi időben rengeteg "első" alkalmat ünnepeltetek. Az első lépések, az első szavak, az első önálló kanál használat és a babád első születésnapja. Gratulálunk - egyéves korban a babád hivatalosan már kisgyermek!

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék