Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Áldott csönd

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 29.

Forrás: Kismama magazin

Minden hanginger fejleszti a baba hallását, ám a kellemetlen, túl hangos zajok megijesztik. Az érzékeny gyerek pánikszerűen menekül, kétségbeesetten sírva fakad.

Sétálás közben a babakocsiban tiltakozhat a dübörgő munkagép, a fülhasogató légkalapács, a fejünk felett köröző helikopter ellen. Amitől lehet, kíméljük meg: állítsuk halkabbra a csengőt. Hívjuk fel a figyelmét előre a zajforrásra: állítsuk a járókába kissé távolabb, és mutassuk meg, mire készülünk. Beszéljünk megnyugtatóan, mondjuk el, hogy hangos, de nem bánt, semmi rossz nem történik. Kapcsoljuk be és ki néhányszor, mutassuk meg a gombját, esetleg meg is foghatja, amikor nem működik. Ne ijesszük meg ilyen bátor pillanatokban a bekapcsolással!
Az állandó háttérzajt magunk teremtjük: a mindig bekapcsolt tévé, rádió, zeneforrás folyamatosan terheli az idegrendszert. Ugyanez vonatkozik a sokak szerint roppant szórakoztató, ám valójában kibírhatatlan sípoló, zajkeltő játékokra is. Ezekre valójában egyetlen gyereknek sincs szüksége!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék