Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Akár 70 gyerek is érintett lehet koronavírus-fertőzésben egy óbudai oviban

Szerző: Babaszoba.hu

2020. augusztus 31.

Forrás: HVG.hu

Egy óbudai óvodában három dolgozó koronavírus tesztje lett pozitív. Akár 70 gyerek is érintett lehet.

Akár 70 gyerek is érintett lehet koronavírus-fertőzésben egy óbudai oviban (fotó: Getty Images)
Hatósági házi karanténba vonult az Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozója, miután koronavírustesztjük pozitív lett - írja a hvg.hu a III. kerületi önkormányzat közleménye nyomán. Az óvoda két tagintézménnyel működik és teljes létszámban készültek az évkezdésre, ezért ők is, és az utóbbi két hétben bejáró 70 gyerek is érintett lehet - írják.
A fertőzöttek tünetmentesek, a járványügyi hatóságok azonnali értesítését követően megkezdődött az érintettek (dolgozók, szülők és gondozók) tájékoztatása. Kiss László polgármester közölte, hogy a járványügyi szakemberek minden szükséges intézkedést megkezdtek, valamint elrendelte az intézmény épületének és udvarának teljes körű fertőtlenítését.
Az Óbudai Százszorszép Óvoda két tagintézménye bizonytalan ideig zárva tart, a dolgozók, az oda járó gyerekek és családjuk biztonsága érdekében az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrend szerint az állami intézmények megkezdik a lehetséges kontaktok felkutatását.
Azok, akiket a járványügyi intézkedés nem érint, bármely kerületi óvodában kapnak ellátást előzetes egyeztetés alapján, de ha ezt nem kívánják igénybe venni, orvosi igazolás nélkül megtehetik - írja az önkormányzat.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék