Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ajándékötletek 2 éves gyerekeknek

Szerző: Jaksa Petra

2018. december 4.

Forrás: babaszoba.hu

Lepjük meg a kis örökmozgónkat valami igazán szeretnivaló játékkal, ami még a képességeit is fejleszti!

Ajándékötletek 2 éves gyerekeknek

Gondevő plüss figura

Ismeritek a pszichológusok által régóta használt szuper kis találmányt, a gondevő plüssöket? Ránézésre csak egy egyszerű játékfigurának tűnik, ám a kicipzározható szája egy erszényt rejt, amiben a gyermek bármit elrejthet, akár az éppen aktuális problémáját, félelmét is egy papírra rajzolva. Viszlát, szomorúság és éjszakai rémálom!
(kép: gondevo.hu)

Mini motor

Egy műanyag kismotornak minden kétéves kisfiú és kislány elképesztően örülni fog, ezt garantáljuk. Ebben a korban a fejlődés szempontjából a legfontosabb, hogy minél többet mozogjanak a gyerekek. A lábbal hajható motor fejleszti a térbeli orientációjukat, a motoros készségeiket és segíti az izmaik egészséges fejlődését. Igazán tavasszal lehet majd kihasználni, de ha nincs nagyon hideg és nem esik az eső vagy a hó, télen is kimehetünk vele egy körre. (Ülésmagasság: 25 cm)
(kép: jateknet.hu)

Alagút

A mozgásfejlődés szempontjából remek választás egy sátorral összekapcsoltatható alagút is. Főleg, mert ezzel a hideg hónapok alatt a szobában is tökéletesen levezethetik a kicsik a felesleges energiájukat. Bebújnak, kúsznak, másznak, és megtanulják leküzdeni az alagútba bebújással kapcsolatos félelmeiket is.
(kép: regiojatek.hu)

Kiskonyha

A kicsik utánzás útján tanulnak meg szinte mindent, ezért egy kiskonyhában sürögni-forogni (akárcsak anya és apa) óriási élmény számukra és rengeteget fejlődhetnek általa. Megtanulhatják az ételek nevét, a konyhai eszközök használatát vagy hogy például oda kell figyelni, hogy nehogy megégessük magunkat, ha forró a sütő vagy a lábas. Érdemes olyan játékkonyhát választani, ami elég stabil és jó minőségű, hogy nehogy a gyermekre boruljon és sokáig élvezhesse a kuktáskodás örömét.
(kép: ikea.com)

Dupló

A legó előfutára, a dupló az egyik legjobb fejlesztő, oktató játék. Kreatív, szórakoztató, segíti a finommotorikus készségek fejlesztését és lehetőséget kínál a szerepjáték gyakorlására. Fiúknak egy applikációval is összeköthető, hiperszuper gőzmozdony, a lányoknak pedig a most nagyon menő Aranyhaj tornya lesz a tökéletes meglepetés!
(kép: kockashop.hu)
(kép: kockashop.hu)

Törhetetlen ceruzakészlet

Az olyan klasszikus elfoglaltságok, mint a rajzolás, a fejlesztő tevékenységek között az egyik leghatékonyabb és leghasznosabb. Kétévesen már elkezdi érdekelni a gyerekeket az alkotás folyamata, és óriási örömet okoz nekik, ha a papíron nyomot hagyhatnak. Nem mellesleg mindeközben szuperül fejlődik a szem-kéz összehangolt munkája. Mivel ilyenkor még gyengék a kis ujjaik, érdemes vastagabb ceruzát vagy lemosható filctollat a kezükbe adni.
(kép. tulli.hu)

Gitár

A zenével való ismerkedést nem lehet elég korán kezdeni. Egy klassz fény és hangeffekteket produkáló négyhúros elektronikus gitár biztos, hogy a gyermekünk egyik kedvenc játéka lesz. Fejleszti a ritmusérzéket, a hallást és a kéz mozgáskoordinációját is. Fiúknak kék , lányoknak rózsaszín Super Wings-es gitár dukál.
(kép: jatekshop.eu)
(kép: jatekshop.eu)

Éhes szörny labirintus

A gyerekek ebben a korban imádnak dugdosni, elrejteni dolgokat - erre kínál remek lehetőséget ez a cuki szörnyecskés játék, mely fejleszti is a kicsi formafelismerő képességét és finommotorikus mozgását. A szülői értékelések alapján 5-ből 5 pontos!
(kép: jatekbolt.hu)

Póni ugráló

Sokszor a legegyszerűbb játékok a legnagyszerűbbek. Egy színes, felfújható póni nemcsak fantasztikus szórakozás és beltéri energialevezetés szempontjából, de hatékonyan segíti a hátizmok fejlődését, a testtartás javítását és jó hatással van az egyensúlyérzékre is. Sőt, szerepjátékhoz sem utolsó kellék.

(kép: jateknet.hu)

Könyv: Az én bölcsis bőröndöm

Ha már bölcsibe jár a gyerekünk, akkor ez a 4 (Eszem, Játszom, Fürdöm, Alszom című) kötetből álló kis könyv készlet segíthet a bölcsődei események elsajátításában és feldolgozásában. A rajzok is nagyon édesek, egyszerűen nem lehet nem szeretni!

Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék