Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Agresszívebb az idei influenzajárvány

Szerző: Babaszoba.hu

2019. január 14.

Forrás: ÁNTSZ/tenyek.hu

Minden eddiginél agresszívebb influenzajárvány várható a következő hetekben. Egy hét alatt 11 ezer új beteg volt az országban, több olyan kórház is van, ahol látogatási tilalmat rendeltek el.

Agresszívebb az idei influenzajárvány
Minden eddiginél agresszívebb influenzajárvány várható idén. Egy hét alatt 11 ezer új beteg volt az országban. A gyógyulás akár 2-3 hétig is tarthat, és idén a szövődmények is sokkal súlyosabbak lehetnek.
A betegek 16,8%-a gyermek, 40,6%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 29,8%-a, 12,8%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki.
Január első hetében legtöbben Zala, Békés, Pest és Fejér megyében fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az adatok szerint idén az influenza A vírusa okoz megbetegedéseket. Magas lázzal, több napig tartó kínzó fejfájással, száraz köhögéssel, izomfájdalommal jár. A tünetek és a szövődmények - tüdőgyulladás, középfülgyulladás - is erősebbek idén.
Három kórházban látogatási tilalmat rendeltek el: a törökbálinti Tüdőgyógyintézetben, a Bethesda Gyermekkórházban és a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati Klinikáján.
A gyógyulás egy héttől akár 2-3 hétig is eltarthat. Tavaly a betegség ilyenkor tetőzött, akkor 16 ezren fordultak orvoshoz.
Kapcsolódó cikkeink influenza témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék