Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Adventi játékok óvodásoknakJáték az idővel

Szerző: Babaszoba.hu

2011. december 3. | Frissítve: 2017. december 5.

Forrás: babaszoba.hu

Az óvodások időérzéke még kialakulatlan, csak iskoláskorban várható el, hogy a felnőttekhez hasonlóan tudatosítsák az idő múlását. A december jó alkalom arra, hogy játékosan fejleszd.


Ha még nincs ötleted adventi naptár témában, akkor itt van egy kis inspiráció:

Készíts adventi naptárt!

  • Fél ív csomagolópapírra rajzold fel a napok hálózatát úgy, hogy az azonos napok egymás alá kerüljenek.
  • Rajzolj a jeles napokhoz kis Mikulást, karácsonyfát, trombitát, a vasárnapokhoz egy, két, három, négy gyertyát.
  • Ragaszd fel a gyerekszoba vagy a konyha falára a naptárt.
  • Mutasd meg, mikor lesz vasárnap, Mikulás, karácsony. Tapassz ragasztógyurmát egy lapos játékfigura hátára, és ezzel lépkedjetek naponta egyet előre. Számoljátok meg, hányat kell még lépni a legközelebbi érdekes napig.

Tedd láthatóvá az idő múlását!

Esténként rajzoljátok be a naptár aznapi négyzetébe élményeiteket: a hóemberépítést, a sütisütést, hintázást, állatkertezést. Így színesedik lassanként a naptáratok, és a gyerek számára is láthatóan fogynak az üres mezők az ünnepek felé haladva.

Találj ki néhány szertartást!

A hetek ismétlődését érzékeltesd úgy, hogy a vasárnapot vagy szombatot érdekesebbé varázsolod, mint a hétköznapokat. Például vasárnaponként finomabbat reggeliztek, nagyot hancúroztok az ágyban, jobban ráértek, meglátogatjátok a nagyit, vagy kirándultok. Korai sötétedéskor gyújts meg hétről hétre eggyel több gyertyát az adventi koszorún. Énekeljetek "téli" dalokat, mesélj mikulásos, karácsonyos meséket, és persze ne feledkezz el a téli vasárnap délutánok legnagyobb slágeréről, a diavetítésről se!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Üdvözlünk a kisgyermekkorban! (X)

Az utóbbi időben rengeteg "első" alkalmat ünnepeltetek. Az első lépések, az első szavak, az első önálló kanál használat és a babád első születésnapja. Gratulálunk - egyéves korban a babád hivatalosan már kisgyermek!

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék