Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A túl sokat tévéző kisgyerekek tizenéves korukra antiszociálissá válhatnak

2016. szeptember 16. | Frissítve: 2016. szeptember 22.

Forrás: Medipress

A Montreal Egyetem munkatársa, Linda Pagani professzor vizsgálatai során arra jutott, hogy azok a kisgyerekek, akik túl sok időt töltenek a televízió előtt, 13 éves korukra többek között nagyobb eséllyel fognak elszigetelődni.

A túl sokat tévéző kisgyerekek tizenéves korukra antiszociálissá válhatnak

E mellett erőszakos, antiszociális viselkedést mutatni társaikkal szemben.
Pagani és munkatársai a szülők beszámolói alapján térképezték fel a gyerekek tévénézési szokásait kétéves korukban, majd 13 éves korukban saját beszámolóik alapján gyűjtöttek adatokat a társas tapasztalataikról. Az eredmények azt mutatták, hogy azok a gyerekek, akik sokat tévéztek, nagyobb valószínűséggel váltak agresszívvá és antiszociálissá a kortársaikkal szemben a középiskolai tanulmányaik első éve során, amely egyébként is egy döntő időszak a tinédzserek életében.
A televíziózás egy nagyon gyakori gyerekkori időtöltés, de a vizsgálatban résztvevő gyerekek közül egyesek jóval túllépték a képernyő előtt töltött ajánlott napi időmennyiséget. Eközben a gyerekek közötti társas érintkezésekben egyre több probléma tapasztalható, ami a szakemberek szerint nyilvánvalóan összefügg az előbbi tevékenység túlzásba vitelével. Pagani úgy véli, a társas készségek, a másik iránti tisztelet és figyelem a korai gyerekkorban alakul ki.
Ebben a korban a gyerekek még csak korlátozott ideig vannak ébren, így minél többet ülnek a tévé előtt, annál kevesebb idejük marad a kreatív játékra, az interaktív tevékenységekre és egyéb, a társas készségeket erősítő tapasztalatokra. Óvodáskorban az aktív tevékenységek segítik a gyerekeket abban, hogy később megállják a helyüket az életben, és mind személyes, mind szakmai téren sikeresek legyenek.

Hozzászólások

A kórházi lét olyan, mint egy lassított felvétel

Sosem jön jókor, sosem vagy rá teljesen felkészülve. Gyerekkel kórházba kerülni mindig óriási kihívás, az anyai szív meghasadásával kombinálva. Nehéz napok ezek, amit egyszerűen túl kell élni a gyógyulás érdekében.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék