Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A többnyelvűség a logopédusok idei fő témája

2014. február 28.

Forrás: babaszoba.hu

A Magyar Logopédusok Szakmai Szövetsége Egyesület csütörtökön rendezte meg a Logopédia Európai Napjának sajtótájékoztatóját.

Az alkalom célkitűzései közül a legfontosabb, hogy a szakemberek a kommunikációs és nyelvi zavarok témájában minél szélesebb körben tájékoztatást nyújtsanak az érdeklődőknek, az érintetteknek valamint a hozzátartozóknak. Ezen a napon a logopédiai intézmények, szervezetek, munkacsoportok Európa-szerte kisebb programokat, megmozdulásokat szerveznek, hogy felhívják a figyelmet a nyelvi és kommunikációs zavarok tüneteire és következményeire, a diagnosztizálás és a fejlesztés, így a szakma szerepére, fontosságára.
A résztvevő szakemberek kihangsúlyozták, hogy a többnyelvűség természetes velejárója a társadalmi mobilitásnak. A KSH adatai alapján évről évre növekvő tendenciát mutat a hazánkba külföldről letelepedő személyek száma, amelyhez szervesen kapcsolódik az Európai Unió Logopédusainak Állandó Bizottságának (CPLOL) idei fő témája a többnyelvűség volt.

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XXII. Kerületi Tagintézménye immár 3. alkalommal csatlakozott ehhez a http://logopedia.fw.hu, mely az eddigi hagyományos előadások, szakmai műhelyek és nyílt órák mellett, a beszédtechnika helyes használatának eszközével egy újabb társadalmi közösséget (a középiskolásokat) céloz meg, az ELTE logopédus hallgatóinak bevonásával, az MLSZSZ ajánlásával.

Hozzászólások

A kórházi lét olyan, mint egy lassított felvétel

Sosem jön jókor, sosem vagy rá teljesen felkészülve. Gyerekkel kórházba kerülni mindig óriási kihívás, az anyai szív meghasadásával kombinálva. Nehéz napok ezek, amit egyszerűen túl kell élni a gyógyulás érdekében.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék