Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A többnyelvűség a logopédusok idei fő témája

Szerző: Babaszoba.hu

2014. február 28.

Forrás: babaszoba.hu

A Magyar Logopédusok Szakmai Szövetsége Egyesület csütörtökön rendezte meg a Logopédia Európai Napjának sajtótájékoztatóját.

Az alkalom célkitűzései közül a legfontosabb, hogy a szakemberek a kommunikációs és nyelvi zavarok témájában minél szélesebb körben tájékoztatást nyújtsanak az érdeklődőknek, az érintetteknek valamint a hozzátartozóknak. Ezen a napon a logopédiai intézmények, szervezetek, munkacsoportok Európa-szerte kisebb programokat, megmozdulásokat szerveznek, hogy felhívják a figyelmet a nyelvi és kommunikációs zavarok tüneteire és következményeire, a diagnosztizálás és a fejlesztés, így a szakma szerepére, fontosságára.
A résztvevő szakemberek kihangsúlyozták, hogy a többnyelvűség természetes velejárója a társadalmi mobilitásnak. A KSH adatai alapján évről évre növekvő tendenciát mutat a hazánkba külföldről letelepedő személyek száma, amelyhez szervesen kapcsolódik az Európai Unió Logopédusainak Állandó Bizottságának (CPLOL) idei fő témája a többnyelvűség volt.

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XXII. Kerületi Tagintézménye immár 3. alkalommal csatlakozott ehhez a http://logopedia.fw.hu, mely az eddigi hagyományos előadások, szakmai műhelyek és nyílt órák mellett, a beszédtechnika helyes használatának eszközével egy újabb társadalmi közösséget (a középiskolásokat) céloz meg, az ELTE logopédus hallgatóinak bevonásával, az MLSZSZ ajánlásával.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék