Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A szülő hozzáállásától is függ, mennyire hisztis a gyerek

Szerző: Babaszoba.hu

2017. június 12.

Forrás: Medipress

A gyerek viselkedése nagyban függ attól is, hogy maga a szülő mennyire érzi úgy, hogy sajt kezében van élete irányítása - derült ki egy kutatásból.

A szülő hozzáállásától is függ, mennyire hisztis a gyerek

A legtöbb szülő egyetért abban, hogy a gyerekek rengeteg kihívást jelenthetnek: hisztirohamok, kitörések, válogatós étkezés, alvásproblémák nehezíthetik a család életét. Az, ahogyan a szülők ezekhez a kihívásokhoz viszonyulnak, nagyban befolyásolja a gyerek fizikai, pszichológiai és emocionális fejlődését. Elképzelhető azonban, hogy egy olyan egyszerű dolog, mint az élethez való pozitív hozzáállás, megoldja a szülői dilemmákat?
A Frontiers in Psychology című szaklapban publikált anyag szerint a szülői attitűd az, amely a legnagyobb mértékben befolyásolja a gyerek viselkedését. Ha a szülő változtat a hozzáállásán, a problémás gyerekek viselkedése is megváltozik. A szakemberek több mint 10 ezer óvodás gyereket és szüleik hozzáállását vizsgálták a kutatás keretében,ez alapján vonták le következtetéseiket.
"Megfigyeltük, hogy ha a szülő már a gyerek születése előtt úgy érzi, hogy az ő kezében van az irányítás saját életét illetően, akkor a gyerek lényegesen kevesebb viselkedésproblémával küzd a későbbiekben. Ezzel szemben ha a szülő úgy gondolja, hogy életét külső tényezők irányítják és ő maga tehetetlen, a gyerek is többféle viselkedésproblémával nehezíti majd meg családja életét" - fogalmat a kutatást vezető Jean Golding professzor, a University of Bristol munkatársa.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék