Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A születési sorrendtől függ, mi lesz a gyerekből?

2017. április 13.

Forrás: hvg.hu/babaszoba.hu

Az elsőszülöttekből lehet rocksztár, a középsőkből olimpikon, a kicsikből pedig felfedező.

A születési sorrendtől függ, mi lesz a gyerekből?

Ha elsőszülött vagy nem csak rocksztár lehetsz nagyobb eséllyel, hanem űrhajós vagy valóságshow-szereplő - Emma Kenny pszichológus elemzését a hvg.hu írta meg: a pszichológus véletlenszerűen kiválasztott 550 sikeres embernél elemezte, hogyan befolyásolja a születési sorrend a karrierjüket.
Nem kell bánkódni a középső és a kisebb testvéreknek sem. Az előbbiek közül kerülnek ki nagyobb valószínűséggel - a szakemberek szerint azért, mert egyfolytában meg kell harcolniuk a figyelemért - az olimpikonok és a nagyvállalatok vezérigazgatói, az utóbbiak közül pedig a zenészek. Az egykék pedig leginkább
művészi karrierre esélyesek.
Természetesen nem örülhet automatikusan mondjuk minden középső gyerek az olimpiai győzelemnek, hiszen a vizsgálat csak azt mutatta ki, hogy a már sikereket elért emberek közül ki hányadiknak született és mennyire lehet tipizálni ezeket az eseteket - figyelmeztet a hvg.hu.

Hozzászólások

A kórházi lét olyan, mint egy lassított felvétel

Sosem jön jókor, sosem vagy rá teljesen felkészülve. Gyerekkel kórházba kerülni mindig óriási kihívás, az anyai szív meghasadásával kombinálva. Nehéz napok ezek, amit egyszerűen túl kell élni a gyógyulás érdekében.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék