Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A séta csökkenti az étvágyat

2016. március 22. | Frissítve: 2017. december 23.

Forrás: Medipress

Sokan vállalnak szigorú fogyókúrát, hogy leadjanak néhány kilót, pedig egy kis séta segít abban, hogy kevésbé legyünk éhesek. Ennek eredményeként aztán nincs szükség koplalásra, mivel a napi kalóriabevitel különösebb erőfeszítés nélkül csökken.

A séta csökkenti az étvágyat

A kutatás során vizsgált nők, akik nem mozogtak, harmadával többet ettek a büfében, mint akkor, amikor egy nagyot sétáltak előtte. Úgy látszik, hogy a mérsékelt mozgás, amilyen pl. a séta csökkenti az étvágyat, így a kalóriabevitel is csökken.
A Loughborough University munkatársai 12 nő hormonális, pszichológiai és viselkedésbeli reakcióit vizsgálták. Érdekelte őket, hogy miként reagálnak a testmozgásra és az ételmegvonásra. Az egyik alkalommal 3500 kilojoule-lal (kb. 836 kalóriával) csökkentették a bevitelt, és kilenc órán át figyelték őket. Este aztán svédasztalos vacsora várta őket, de nem sejtették, hogy mérésre kerül, mit fogyasztanak.

Egy másik alkalommal 90 percen át tempósan gyalogolniuk kellett a futópadon, amelynek során kb. 3500 kilojoule-t égettek. Ezután megint svédasztal várta őket, ehettek, ami csak jólesett. Érdekes módon itt ugyanazok a diétázó nők a harmadával kevesebbet ették, mint korábban, amikor nem mozogtak a vacsora előtt.

Mindez azt sejteti, hogy a mérsékelt intenzitású testmozgás hatására csökken az étvágy, így a kalóriabevitel is, vagyis nincs akadálya a fogyásnak.

Eddig is közismert tény volt, hogy tartós fogyás csak mozgással együtt érhető el, annál is inkább mert általában ez életmódváltozást is jelent, ettől pedig még sikeresebb a fogyókúránk. Nem csupán a séta, hanem intenzív mozgások is jótékonyan hatnak a súlyunkra, de emellett még számos területen sokkal jobban érezzük majd magunkat: nő az állóképességünk, normalizálódik a vérnyomásunk, javul az immunrendszerünk, az endorfin hatására jobb hangulatba kerülünk, pihentetőbbé válik az alvás.

Kapcsolódó cikkeink fogyókúra témában: </

Hozzászólások

A kórházi lét olyan, mint egy lassított felvétel

Sosem jön jókor, sosem vagy rá teljesen felkészülve. Gyerekkel kórházba kerülni mindig óriási kihívás, az anyai szív meghasadásával kombinálva. Nehéz napok ezek, amit egyszerűen túl kell élni a gyógyulás érdekében.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék