Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A mesterséges babák sem kevésbé egészségesek

Szerző: Babaszoba.hu

2014. március 8.

Forrás: Medipress

A Fertility and Sterility című lapban közzétett vizsgálat kimutatta, hogy a mesterséges úton megfogant gyermekek később ugyanolyan egészséges felnőttek lesznek, mint azok, akik természetes úton fogantak meg, és semmilyen területen nem szenvednek hátrányt.

A kutatók 656 anyát kérdeztek ki, akiknek a gyermeke valamilyen asszisztált reprodukciós technikával fogant meg, majd a 18 és 29 év közötti gyermekeiket összehasonlították olyan hasonló korú felnőttekkel, akiknek a fogantatásánál nem volt szükség művi beavatkozásra.
A kutatást vezető dr. Jane Fisher, a Monash Egyetem Jean Hailes Kutatási Egységének szakembere elmondta, hogy ez az eddigi legnagyobb ilyen témájú kutatás, és az eredmények alapján elmondható, hogy a mesterséges úton fogant gyermekek semmiben nem maradnak le társaiktól, sem az egészség, sem a testi-lelki fejlettség, sem az életminőség, sem a képzettség terén.

Fotó: Europress

A szakemberek további vizsgálatokra készülnek, hogy hosszú távon azt is megállapítsák, vajon a termékenységre van-e bármilyen befolyással az, ha valaki művi beavatkozás segítségével fogant meg.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék