Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A klímaváltozás miatt szenvednek egyre jobban az allergiások

Szerző: Babaszoba.hu

2017. május 16. | Frissítve: 2017. május 18.

Forrás: Medipress

Egyre több ember prüszköl a zsebkendőbe, de sajnos az is elképzelhető, hogy a már egy ideje allergiás páciensek tünetei is rosszabbodnak. Ennek oka a szakemberek szerint a klímaváltozásban keresendő.

A klímaváltozás miatt szenvednek egyre jobban az allergiások

"A hőmérséklet egyre magasabb, a szén-dioxid egyre több a levegőben. Ennek következtében az allergiások tünetei egyre rosszabbodnak" - fogalmaz Dr. Richard Weber, az American College of Allergy, Asthma & Immunology elnöke.
A szakemberek a klímaváltozás következtében hosszabb allergiaszezonra, a tünetek korábbi jelentkezésére és több allergiával küzdő emberre számítanak.
"Egy évvel ezelőtt bizonyos fák pollenaránya nagyjából háromszorosa volt a korábbi pollenarányoknak. Azok a növények, amelyek áprilisban kezdenek pollent termelni, már márciusban megkezdték a folyamatot, szinte minden hamarabb kezdődött, és többnyire tovább is tartott" - teszi hozzá a szakember.
Weber azt ajánlja, hogy azok, akik szezonális allergiával küzdenek, orvosukkal konzultálva időben kezdjék szedni gyógyszereiket, és számítsanak arra, hogy akár hosszabb ideig is eltarthat, amíg a tünetek enyhülni kezdenek. Addig is kerüljék a reggeli aktivitást a szabadban, és igyekezzenek megerősíteni immunrendszerüket.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék