Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A kisgyerekek nagy kedvence a böngésző

Szerző: Babaszoba.hu

2017. április 6.

Forrás: anyaklikk.cafeblog.hu/babaszoba.hu

Szöveg nélküli böngésző könyv már a legkisebbeknek is élvezetes "olvasmány". Jó pár évig képes lekötni a gyerekeket.

A kisgyerekek nagy kedvence a böngésző

Egy közkedvelt és elismert gyermekkönyv-illusztrátor, Rotraut Susanne Berner munkáit ajánlja az anyaklikk blog.
A Naphegy Kiadónál megjelent Böngésző sorozat arra épít, hogy összefüggő szöveg, történet nélkül sok-sok képpel meséljen történetet. Nagyalakú, kemény borítású, színes, strapabíró. Folytatásos a sztori bennük lapról lapra és kötetről kötetre, persze szöveg nélkül -írja az anyaklikk. A szereplők és történetek tovább alakulnak, bonyolódnak, változnak minden évszakban.
Évszakokra bontva az évet mutatja be nem csupán a környezet, a természet változásait, hanem hangulatokat, ünnepeket, tevékenységeket.
Az aprólékos rajzoknak köszönhetően mindig akad újabb és újabb felfedezni való a képeken.
A mindennapok szinte minden kellékével, tárgyával vagy éppen ruhadarabjával, növényekkel és állatokkal találkozhat a gyerek a könyvben. A könyv szereplői állandóak, végigkövethetjük őket az adott évszakon. Arra is felfigyelhetünk, hogy milyen a szereplők viselkedése, gesztusa, stb. Alapvető szabályokat, összefüggéseket is megmutat. Színek, számok sem hiányozhatnak a könyvből - ezeket is meg lehet tanulni belőle.
Összeköthetjük az énekléssel, mondókákkal is: a tematikus történések mellé (pl. tavasz kertészkedős jelenet, karácsonyi készülődés) elénekelhetjük az oda illő gyerekdalokat neki, mondókázhatunk is mellé - olvashatjuk az anyaklikken.
És nem csupán ettől a szerzőtől találunk böngészős könyvet, hanem másoktól is. A böngészős könyvnek valószínűleg azért is van ekkora sikere, mert pont olyan mint egy mini, színes, érdekes, szöveg nélküli lexikon.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék