Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A kávé megvéd az elbutulástól

Szerző: Babaszoba.hu

2016. december 6. | Frissítve: 2016. december 7.

Forrás: Medipress

Egy friss kutatás szerint a kávé segít feltölteni szervezetünket antioxidánsokkal, amely megakadályozza a toxikus csomók kialakulását az agyban, aminek következtében az időskori demencia is kisebb eséllyel alakul ki.

A kávé megvéd az elbutulástól

Fontos az elején megemlíteni, hogy a kutatás hat vezető kávémárka megbízásából készült. Ezzel együtt a jelek szerint a kávé nem csupán a demenciát segíthet megakadályozni, de a Parkinson-kór és más neurológia zavarok ellen is hatékony fegyvernek tűnik.
A szakemberek évtizedek óta azon vitatkoznak, hogy vajon a kávé káros-e vagy épp ellenkezőleg, jót tesz az egészségünknek. Egyes kutatások szerint a terhesség korai szakaszában a kávé hatására nőhet a vetélések aránya, idősebb férfiak esetében pedig a szívinfarktus válik gyakoribbá fogyasztásakor. Bizonyos vélemények szerint a szorongás, a szívégés a menopauzával járó kellemetlen tünetek is felerősödnek a kávé hatására.
A portugál Coimbra Egyetem kutatása ezzel szemben azt állítja, hogy a kulcs a mértékletességben rejlik. E szerint ugyanis napi három csésze kávé csökkenti a demens betegségek, különösen az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét.
"Mivel a koffeinmentes változat esetén nem tapasztaltuk ezeket az előnyöket, valószínű, hogy a koffein az, ami a pozitív változásokhoz nagyban hozzájárul. Mindez a rendszeres kávébevitel esetén érhető el, az alkalomszerű kávézás kevésbé hatékony. Egyelőre arról sem tudunk sokat, hogy mi a különbség a férfiak és nők között, ha a kávé hatásairól van szó" - olvasható a kutatási eredményeket bemutató tanulmányban.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék