Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A harmadikkal mertem végre bátor lenni

2012. december 14. | Frissítve: 2016. április 25.

Forrás: babaszoba.hu

Régi mondás, hogy egyből a harmadik gyereket kellene megszülni. Olvasónk arról ír, hogy micsoda gátakat szabadított fel benne a legkisebbik.

A harmadikkal mertem végre bátor lenni

Három gyerekem van: Ádám tizenhét, Vanessza tízéves, tizennégy hónapja pedig megszületett a kis Balázs, akit már nagyon vártunk mindnyájan. Mikor megtudtam, hogy a szívem alatt hordom, eldöntöttem, hogy vele kipróbálok mindent, amit a testvéreivel annak idején kihagytam.
Itt most a baba-mama tornára, jógára, illetve úszásra gondoltam. Mindegyik nagyon tetszett, de az úszás fogott meg igazán. Vanessza is imádja a vizet, és gyakran elkísért minket. Ádám már nagyfiú, őt már nehezen lehet rávenni ilyen programokra, de ez így is van rendjén. Ő inkább sokat autózik és labdázik Balázzsal.

Kezdetben Balázs csak barátkozott a vízzel, majd később lett számára igazán izgalmas. Tapasztalt, hozzáértő oktatónk van, aki nagyon nyitott, és sugárzik róla, hogy imádja a gyerekeket. Azonban amikor megmutatta, hogyan tudnának együtt a víz alá merülni, megijedtem.

Vani hátára tettük Balázst, úgy, hogy fogta a kezét, aztán jött a merülés. Még én is lebuktam a víz alá, hogy nézzem őket. Fantasztikus látvány és érzés volt látni őket fülig érő szájjal a víz alatt. Azóta is sokat merülünk. Balázs különösen élénk és jókedvű kisfiú, jár a keze-lába, nagyokat sikongat, és még a fürdővízbe is úgy veti bele magát, mintha a medencébe csobbanna. Hihetetlen, hogy a kicsiknek semmi félelemérzetük nincs. Meg vagyok győződve arról, hogy a vízzel való ismerkedés révén az egészséges önbizalmuk is nő.

Nem bántam meg, hogy megvalósítottam az álmomat, s minden anyukának csak ajánlani tudom, hogy legyenek bátrak a babájukkal.
Udvardi Zsuzsanna

Kapcsolódó cikkeink:
 • Babaúszás pro és kontra
 • Baba a vízben!
 • Babaúszás: Remek szórakozás vagy vízbefojtási kísérlet?
 • Pelenkások az uszodában
 • Hozzászólások

  A kórházi lét olyan, mint egy lassított felvétel

  Sosem jön jókor, sosem vagy rá teljesen felkészülve. Gyerekkel kórházba kerülni mindig óriási kihívás, az anyai szív meghasadásával kombinálva. Nehéz napok ezek, amit egyszerűen túl kell élni a gyógyulás érdekében.

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék