Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A harmadikkal mertem végre bátor lenni

Szerző: Babaszoba.hu

2012. december 14. | Frissítve: 2016. április 25.

Forrás: babaszoba.hu

Régi mondás, hogy egyből a harmadik gyereket kellene megszülni. Olvasónk arról ír, hogy micsoda gátakat szabadított fel benne a legkisebbik.

A harmadikkal mertem végre bátor lenni

Három gyerekem van: Ádám tizenhét, Vanessza tízéves, tizennégy hónapja pedig megszületett a kis Balázs, akit már nagyon vártunk mindnyájan. Mikor megtudtam, hogy a szívem alatt hordom, eldöntöttem, hogy vele kipróbálok mindent, amit a testvéreivel annak idején kihagytam.
Itt most a baba-mama tornára, jógára, illetve úszásra gondoltam. Mindegyik nagyon tetszett, de az úszás fogott meg igazán. Vanessza is imádja a vizet, és gyakran elkísért minket. Ádám már nagyfiú, őt már nehezen lehet rávenni ilyen programokra, de ez így is van rendjén. Ő inkább sokat autózik és labdázik Balázzsal.

Kezdetben Balázs csak barátkozott a vízzel, majd később lett számára igazán izgalmas. Tapasztalt, hozzáértő oktatónk van, aki nagyon nyitott, és sugárzik róla, hogy imádja a gyerekeket. Azonban amikor megmutatta, hogyan tudnának együtt a víz alá merülni, megijedtem.

Vani hátára tettük Balázst, úgy, hogy fogta a kezét, aztán jött a merülés. Még én is lebuktam a víz alá, hogy nézzem őket. Fantasztikus látvány és érzés volt látni őket fülig érő szájjal a víz alatt. Azóta is sokat merülünk. Balázs különösen élénk és jókedvű kisfiú, jár a keze-lába, nagyokat sikongat, és még a fürdővízbe is úgy veti bele magát, mintha a medencébe csobbanna. Hihetetlen, hogy a kicsiknek semmi félelemérzetük nincs. Meg vagyok győződve arról, hogy a vízzel való ismerkedés révén az egészséges önbizalmuk is nő.

Nem bántam meg, hogy megvalósítottam az álmomat, s minden anyukának csak ajánlani tudom, hogy legyenek bátrak a babájukkal.
Udvardi Zsuzsanna

Kapcsolódó cikkeink:
 • Babaúszás pro és kontra
 • Baba a vízben!
 • Babaúszás: Remek szórakozás vagy vízbefojtási kísérlet?
 • Pelenkások az uszodában

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék