Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A gyereknek ki segít?

2012. május 24.

Forrás: babaszoba.hu

2012 a gyermekbarát igazságszolgáltatás éve. Ennek jegyében ültek össze a különböző szakmai képviselők, azzal a céllal, hogy előrevigyék a gyerekvédelem ügyét.

Ennek jegyében szervezték meg azt a szakmai tanácskozást, melynek célja a szakmák közötti párbeszéd és az összehangolt cselekvés erősítése.A találkozó résztvevői elsősorban a szakmai irányítást végző vezetők voltak. A jelzőrendszer tagjai közül az orvosi szakma, a védőnői rendszer, a szociális ellátórendszer, a rendőri vezetés, az igazságügy, valamint számos civil szervezet képviseltette magát.
"Fontos, hogy közös nyelven beszéljünk, és mind a szakmán belül, mind a társszakmákkal együttműködve szembe tudjunk nézni a problémás helyzetekkel, és megpróbáljunk olyan megoldásokat találni, amelyek előreviszik a gyermekvédelem ügyét" - hangzott el a konferencián, melyet az Országos Gyermekegészségügyi Intézet és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendőrtiszti Karával közös szervezésben 2012. május 23-án az ORFK Központi Épületének auditóriumában tartottak Budapesten.

Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet (OGYEI) több szakma szakértőinek bevonásával és segítségével az elmúlt évben indította útjára a gyermekbántalmazás honlapot, amely az első ilyen jellegű internetes oldal hazánkban.
A honlap egyszerre szól gyerekhez, kamaszhoz, szülőhöz és szakemberhez. Esettanulmányokon keresztül juthatunk közelebb egy-egy probléma megértéséhez, és alapvető jogi kérdésekben is segítséget ad az oldal. Mindez azért szükséges, hogy minél többen megértsék, vannak gyerekek, akiknek az életük függ attól, hogy figyelnek-e rájuk a körülöttük élő emberek.

Hozzászólások

A kórházi lét olyan, mint egy lassított felvétel

Sosem jön jókor, sosem vagy rá teljesen felkészülve. Gyerekkel kórházba kerülni mindig óriási kihívás, az anyai szív meghasadásával kombinálva. Nehéz napok ezek, amit egyszerűen túl kell élni a gyógyulás érdekében.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék