Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A gyereked az, amit megeszel

Szerző: Babaszoba.hu

2016. július 26.

Forrás: Medipress

"Az vagy, amit megeszel" - tartja a mondás. Nos, egy friss kutatás szerint szülő-gyerek viszonylatában egyéb összefüggésekre is felfigyelhetünk e téren: "a gyereked az, amit megeszel".

A kutatás során hét szakember vizsgálta a szülők és gyerekeik által elfogyasztott kalóriamennyiséget és az étrend minőségét, és kiderült, hogy a kettő között szoros összefüggés figyelhető meg. Ez egy rendkívül fontos felfedezés annak tükrében, hogy az amerikai felnőttek több mint harmada túlsúlyos, és ugyanez jellemző a 2-19 éves fiatalok 17 százalékára is.
Ahogy aztán a kutatásban résztevevő többszáz szülő és gyerekeik étkezésének részletei napvilágra kerültek, a szakemberek nem repestek az örömtől. "Sajnos az emberek többsége nem áll túl jól, ha az elfogyasztott étel minőségéről van szó. Ami az illeti, a szülők étrendje valamivel jobb, mint a gyerekeiké, de a különbség alig észrevehető" - mondja a kutatást vezető Shannon Robson, a Delaware-i Egyetem munkatársa.

Ha már hamburgereztek, készítsd egészségesre

A Journal of the Academy of Nutrition and Diatetics című szaklapban publikált kutatás 698 szülő-gyerek páros étrendjét vizsgálta. A résztvevők mindegyike egészséges volt, a krónikus betegséggel és az étkezési zavarral küzdőket, illetve az étvágyat befolyásoló gyógyszert szedőket kizárták a kutatásból.
Kiderült, hogy a szülők ugyan egészségesebben étkeznek, mint gyerekeik, de még így sem egészségesen táplálkoznak, emellett a kalóriabevitelben sincs jelentős különbség: a szülők napi 1763 kalóriát, a gyerekek napi 1751 kalóriát vesznek magukhoz. A felnőttek és a gyerekek körében a fő probléma egyaránt a túl kevés zöldség és a túl sok üres kalória fogyasztása.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Tejtartalmú bébiétel a babának?! (X)

A tejszármazékot tartalmazó bébiéteket, babadesszerteket bizalmatlanul fogadják a szülők. Természetesen laktózintolerancia vagy tehéntejfehérje-allergia esetén ezeket az ételeket kerülni kell.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék