Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A gyakori betegség haszna

Szerző: Babaszoba.hu

2017. január 20. | Frissítve: 2018. szeptember 3.

Forrás: Medipress

A beteges emberekről gyakran hiszik, hogy gyengék, holott elképzelhető, hogy épp ellenkező a helyzet: a sok nyavalya előbb-utóbb egyedülálló módon erőíti meg immunrendszerüket.

A gyakori betegség haszna

A Washington University orvosi karának friss kutatása szerint az állandó betegeskedés voltaképpen megerősíti az immunrendszert, amely így hosszútávon - főként az élet későbbi szakaszában - ellenállóbb lesz.
Egyes tudósok egészen addig a gondolatig merészkednek, hogy olyan oltásokra volna szükség, amelyek bizonyos időközönként fertőzéseket oszlatnak szét a testben, hogy így az immunitás újra és újra megerősödjön a későbbiekre nézve. Mindez azonban egyelőre sajnos nem kivitelezhető anélkül, hogy a könnyen terjedő fertőzések komoly járványt ne okozzanak.
A Proceedings of the National Academy of Sciences című szaklapban publikált anyag példaként a leishmaniasis nevű trópusi betegséget említi. A betegséget egy parazita okozza, amely évente több tízezer embert pusztít el. A szakemberek felfedezték, hogy amennyiben a szervezet állandó emlékeztetőt kap arról, hogy a parazita hogy néz ki, az immunitás egy konkrét fertőzés esetén erőteljesebb.
A szakemberek szerint hasonló a helyzet a tuberkulózist, a bárányhimlőt és a herpeszt okozó baktériumok és vírusok esetén is.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Tejtartalmú bébiétel a babának?! (X)

A tejszármazékot tartalmazó bébiéteket, babadesszerteket bizalmatlanul fogadják a szülők. Természetesen laktózintolerancia vagy tehéntejfehérje-allergia esetén ezeket az ételeket kerülni kell.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék