Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A dohányzás miatt veszítette el gyerekei felügyeleti jogát

Szerző: Babaszoba.hu

2019. február 6.

Forrás: MTI

A dohányzás miatt veszítette el két gyerekének felügyeleti jogát egy spanyol férfi, mert felelőtlen módon veszélybe sodorta gyerekei egészségét.

A dohányzás miatt veszítette el gyerekei felügyeleti jogát
Az El Mundo spanyol napilap birtokába került ítélet szerint az apa "teljesen felelőtlen módon veszélybe sodorja a kiskorúak egészségét azzal, hogy nincs tekintettel másra saját függőségén kívül".
A córdobai bíróság a dokumentumban kifejtette: az eljárás során a gyerekek is kifejezték aggodalmukat, amiért el kell viselniük a füstöt, az idősebbik, 13 éves gyerek pedig elmondta, hogy apja még az ő szobájában is rágyújt.
Az ítélet szerint a "kóros dohányos" apa kevés érdeklődést tanúsít az iránt, hogy megóvja gyerekeit a füstös környezet "objektív kockázataitól".
"Nem lenne logikus, ha a gyerekeket otthonukban nem védenék épp úgy, ahogy nyilvános helyeken, oktatási intézményekben, munkahelyeken, egészségügyi intézményekben minden állampolgárt, akár kiskorú, akár felnőtt - mutatott rá a bíróság.
A peres eljárást a gyerekek édesanyja kezdeményezte. Kérte, hogy a válás után megállapított közös felügyeleti jogot kizárólag ő gyakorolhassa.
Eddig heti váltásban nevelték a gyerekeket, akikkel az apa a jövőben két hétköznapot tölthet hetente - írta az újság.
Kapcsolódó cikkeink dohányzás témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék