Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A kórház elé feküdtek az anyukák, beindul az ágybeszerzés

Szerző: Babaszoba.hu

2019. március 4.

Forrás: HVG.hu/MTI

Szombaton flashmobot szervezett három civil csoport annak apropóján, hogy a Heim Pál Kórházban az adományozott ágyak ellenére még mindig a földön alszanak az anyák. Az akció után az Állami Egészségügyi Ellátó Központ elindítja az ágybeszerzést.

Három civil csoport, a a Segítség Közvetítők, az Anyák az anyákért és a Magyar anyák közös flashmobot szervezett szombaton: a Heim Pál kórház elé feküdtek annak apropóján, hogy bár a kórház kapott adományágyakat, azokat nem használja és a szülők továbbra a földön alszanak, matracokon, amiért éjszakánként 4500 forintot kell fizetniük.
Miután a kórház elé feküdtek az anyukák, elindítják az ágybeszerzést
A Heim Pál kórház a hvg.hu-nak korában azt nyilatkozta, hogy az adományágyak nagyok, nem elég higiénikusak és veszélyesek is, ezért nem használják őket. Az adományágyakat egy sárbogárdi apuka, Orosvári Zsolt gyűjtötte össze, ő is ott volt a szombati akción.
A flashmob után pár órával az Állami Egészségügyi Ellátó Központ az MTI-nek juttatott el egy nyilatkozatot, amelyben azt írják, hogy még márciusban elindítják a kórházi ágyak beszerzését. Az ÁEEK szerint a legtöbb kórház tart ágyakat a beteg gyermekek közeli hozzátartozói számára is, csupán néhány intézmény nem teljesítette még az elvárásokat. Minden hozzátartozónak megfelelő elhelyezést ígérnek, ahogy írják ezzel is segítve a kórházba kerülő gyermekek gyógyulását. Szüleik ellátására a kormány évente 660 millió forintot biztosít - tették hozzá.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék