Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

8 tipp a tökéletes gyerekfotókhoz (X)

Címkék:

babafotózás

Szerző: Babaszoba.hu

2012. április 16.

Forrás: MosolyMűhely

A MosolyMűhely csapata összegyűjtött nyolc szuper tanácsot azoknak, akik szívesen készítenének pár emlékezetes képet a gyermekeikről.További gyönyörű gyerekfotókért kattints a képekre!

1. Gondolkodjunk előre!


Ha el akarod kerülni a fáradt, unalmas portrékat, annak a legjobb módja az, hogy megpróbálsz egy kicsit felkészülni: végiggondolni, hogy mihttp://bc.devpatika.com/admin/cikkek/edit/10516?o_f_window=14;o_f_order=pub;o_f_ss=3#nogotől tetszik igazán egy-egy fotó, mitől lesz a családod számára igazi fénye az ünnepnek, és milyenek a családodra jellemző rituálék. Ha ezekre a kérdésekre választ találsz, máris könnyebben megtalálod a képek témáját és fókuszát. Próbáld meg elkapni azokat a pillanatokat, amelyek jellegzetessé teszik a családi ünnepet, és főleg elcsípni azokat a személyiségjegyeket, amelyek a legjellemzőbbek a család tagjaira egy-egy jól irányzott mosoly, önfeledt kacaj, egy jellegzetes gesztus, beszédes tekintet. Felejtsd el a gyerekek pózoltatását, inkább mutasd meg, milyenek valójában, hisz nem mindegy, milyen képeket nézegetnek magukról, ha egyszer majd felnőnek.

2. Készüljünk fel!


Készítsd oda előre a kellékeket, rendezd be a szobát, a hátteret, MIELŐTT még a fotózásra hívod a kicsiket. Mivel a gyerekeknek általában elég rövid lejáratú az elemük, ne hagyd, hogy a tranzakciókkal teljen a drága türelmi idő. Különböző kellékek használata több okból is hasznos lehet. Először is segít a gyerek(ek) lekötésében, és erősítheti a képet azzal is, hogy elmélyült játék közben csípheted el. S bár a szép kellékek jól jönnek, a csúnyábbakat inkább hagyd távol, és figyelj arra, hogy ne legyen zsúfolt a tér. Egy-egy kellék bőven elég, a háttér pedig inkább legyen tiszta, tárgyak nélküli. Ez az öltözetre is vonatkozik, ne legyen túlzó, ne engedd, hogy a környezet elterelje a figyelmet az arcocskákról és az igazi mondanivalóról.

3. Csak lazán!


Ne vedd magad túl komolyan, inkább vond be a gyerekeket is! Ha már elég nagyok hozzá, add oda nekik is a fényképezőgépet, ha még nem, akkor egy játék masinát. Kérd ki a véleményüket, hadd érezzék, hogy milyen a lencse másik végén! Mutasd meg nekik a gép kijelzőjén a felvételeket, és mondd el nekik, milyen ügyesek, helyesek, csinosak rajtuk. Meglátod, ezután sokkal együttműködőbbek lesznek!További gyönyörű gyerekfotókért kattints a képre!
Ne kérd, hogy mosolyt mímeljenek, sokkal célravezetőbb, ha lazán viccelődtök egy kicsit:
- Keresd a két gyerek közötti spontán interakciót!
- Engedd, hogy idétlenkedjenek egy kicsit, ez előbb-utóbb igazi mókává és őszinte kacajjá fajulhat.
- Kérd meg őket, hogy vágjanak vicces arcokat, akár csináljatok ebből egy közös játékot. A kisebbeket kérd konkrétabban: csináljanak úgy, mintha mérgesek (vagy vidámak vagy gonoszak) lennének - ezzel szabadjára engedik fantáziájukat és mimikájukat.
- Tegyél fel nekik kifejtős kérdéseket, amivel felkeltheted az érdeklődésüket, például: Mondd, hogy mi az a szivárvány! Ennek általában az a következménye, hogy önfeledt magyarázásba fognak, ami kellemesen kiemeli a gesztusaikat.
- Néha az is segít, ha azt kéred, hogy NE MOSOLYOGJANAK. Ez természetesen azt eredményezi, hogy mást sem csinálnak majd... Minél inkább ragaszkodsz hozzá, annál viccesebbnek találják majd!
- Ne fotózd őket közvetlenül alvás előtt vagy után, olyankor a legtöbb gyerek nincs a legjobb formájában.
- Vészhelyzetre bekészíthetsz egy-egy kedvenc falatot (mondjuk, egy sütit vagy valami jó maszatosat), és kövesd a géppel a folyamatot elejétől a végéig.

4. Erőltesd meg magad!Próbáld meg kiverni a fejedből a kliséket és a megszokott pózokat, törekedj arra, hogy elkapd a szép pillanatokat, melyeket az ünnepnapok és a mindennapok is rejtenek.

5. Nézz!- Próbálj ki érdekes szemszögeket, nézz le magasról a fotód alanyaira, vagy közelíts rájuk alulról, valami alól, ami a közelükben van. Gyerekeket a legjobban az ő szintjükön, szemmagasságukban tudsz fotózni, költözz le mellé a földre. Ne félj a közelségtől, egy-egy arcrészlet vagy igazán közeli arcfelvétel kiemeli a vonásokat, és igazán szép felvételeket eredményezhet!
- A gyerekek szeménél nincs beszédesebb, érdemes őket gyakran fókuszba helyezni. Vannak persze olyan helyzetek, amikor a környezet is fontos - főleg, ha a kellék épp egy kedvenc könyv, amelyet épp elmélyülten olvas. Ilyenkor a könyv is fontos része a történetnek, amelyet a képpel el szeretnénk mondani. Ha erről van szó, akkor akár még a könyvet is előtérbe helyezheted, hogy az olvasó gyermek háttere legyen a képnek.

6. Vedd komolyan


...amit mondasz! Ha azt ígérted a gyerekeknek, hogy ez lesz az utolsó felvétel, tartsd be a szavad! Fontos, hogy számukra is kellemes és vidám élmény legyen a fotózás, ne pedig kötelező mosolygás, pózolás.

7. Finomíts!


Ha sikerült jó felvételt készítened, de a ruhák nem passzolnak egymáshoz, vagy túl intenzív a háttér, akkor érdemes átalakítani a képeket fekete-fehérré, hogy kiemelje a háttérből az alanyokat, és egységesítse a színeket.

További gyönyörű gyerekfotókért kattints a képre!8. Mutasd meg!


Ma már rengeteg ötlet és lehetőség vár arra, aki úgy dönt, hogy a fényképeiből varázsol egyedülálló ajándékot! Készíttethetsz naptárt, fotókönyvet, sőt fotófüzetet is. Ha a falon szeretnéd látni, készülhet belőle fára, vászonra, sőt műanyagra is különféle formájú fotó. Létezik már határidőnapló, ékszer, sőt táska is.

További egyedi ajándéktárgyakért kattints a képre!

MosolyMűhely

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék