Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

6 igazán egyedi ajándéktipp gyerekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek

Szerző: Nagy Réka

2011. december 2.

Forrás: babaszoba.hu

Unod a szokásos játékokat, a konfekcióplüssöket? Szeretnél valami egyedit, valami kicsi kincset a saját gyerekeidnek vagy barátaid csemetéinek, és közben támogatnád a kisvállalkozásokat is? Olvasd el összeállításunkat!

Egy felhívás terjed a Facebookon néhány napja:


Vásároljunk minden karácsonyi ajándékot ismerős vállalkozótól, így támogatva őket: a mestertől, a képzőművésztől közvetlenül, a zenésztől, aki eladja a cédét, a baráttól, aki interneten kínál valamit. Engedjük meg, hogy a pénz a hétköznapi emberekhez áramoljon, és így több embernek lesz boldogabb karácsonya. Ha egyetértesz ezzel, másold ki innen, és tedd ki az üzenőfaladra! Támogasd a hozzád közel álló kisvállalkozókat!
Én maximálisan egyetértek vele, ezért nemcsak az üzenőfalamra tettem ki, hanem megpróbáltam összegyűjteni pár olyan kisvállalkozót, aki közben talán még anyuka is, vagy ha nem, akkor olyan szépséges tárgyakat állít elő, vagy forgalmaz, amelyek igazán egyedi ajándékok lehetnek idén a fa alatt a kicsiknek.
Meg különben is, mindig is imádtam azokat történeteket, amelyekben ilyeneket olvashatunk: "...és akkor felállt a nagyvállalat marketingigazgatói székéből, és alapított egy könyvkiadót..."

Vadjutka - miniékszerek gyerekeknek


Wild Judit a WAMP-on (Wasárnapi Művészpiac) rendszeresen tapasztalta, hogy a kislányok elmélyülten babrálnak a csatjai, ékszerei között, de nem tudott kínálni nekik semmit. Ezért aztán megalkotta és összeállította a Vadjutka Minivonalat az ékszerre éhes kislányoknak. És hogy teljes legyen a kép, az ékszerek természetesen felnőttméretben is kaphatók, hiszen egy anya-lánya szettnek stílusa van. Főleg ha jól választjuk meg a kiegészítőket. Vadjutka ékszereiből pedig sugárzik egyfajta franciásan könnyed elegancia, ami egy kislányon is igazán sikkesen mutathat. Kitűnő ajándék lányos anyukáknak. Wild Judit a becenevéből csinált márkanevet, és 2002 óta készít ékszereket. Saját kicsi boltját idén júniusban nyitotta, mely egyben a műhelye is.
Vadjutka internetes boltja, katt ide!

Sapimaci

Egy kicsi, kerületi adventi vásár unásig unt, kézzel készített gyertyái és bőrbutykosai közül integettek ki ezek az elképesztően helyes mackók és egyéb színes állatok, játékok. A sapkás, kistermetű medvék teljes mértékben egyedi készítésűek, nincs két egyforma darab, és mondhatom, nehéz otthagyni őket. A színes állatfigurák és a gyermeki lélek tökéletes ismeretéről árulkodó számtalan címkével ellátott kis kockák (hisz minden gyerek látens címkefüggő) tökéletes ajándékul szolgálhatnak már egész pici babáknak is. A mackót szánhatjuk kedves kis alvóállatnak nagyobb gyerekeknek vagy gyermeteg lelkű édesanyjuknak.
Itt találod a mackókat, katt!


Minden Maszatok megálmodója


Agócs Írisz régóta személyes kedvencem. Árad a figuráiból valami olyan kedves báj, ami gyereket és felnőttet egyaránt egy pillanat alatt elvarázsol. Neki köszönhetjük például a kicsik körében közkedvelt Maszat-sorozat illusztrációit is. Ha szeretnél valami szívet melengető vidám képet a falra, keresd Írisz munkáit például a WAMP-on!
Agócs Írisz Facebook oldala, katt!


Hordozó házilagA babahordozás egyre elterjedtebb itthon is, és aki egy kicsit is elmélyed a témában, hamar belátja, hogy bizony egy eszköz nem szolgál ki egy gyereket, hiszen számtalan életkor és helyzet van. A csatos hordozók nagyon kedveltek, hiszen biztosítják a jól illeszkedő testközelséget, viszont fel- és levételük viszonylag egyszerű, így az apukák is könnyebben kapnak kedvet egy kis batyuzáshoz. Aki egy kicsit is keresgél, a jól bejáratott és ismert márkák mellett találhat itthon gyártott, egyedi és tökéletesen működő, sokszor tesztelt darabokat is. A Caracol Baby hordozók például Hegyi Nóra fejlesztései, aki minden egyes fázist saját kisfiával tökéletesített. Egyszemélyes kis csodavilág, érdemes jól szétnézni a webshopjában. Puha talpú cipőket is találunk ugyanitt.
Caracol Babay hordozók

Emléket a fa alá


A digitális fotózás korában ritkán szánunk időt és energiát arra, hogy kiválogassuk a jobban elkapott pillanatokat, papírképet csináltassunk belőlük, esetleg még be is keretezzük. A fényképezés a hétköznapjaink része lett, ami jó is, hiszen nem lehet ott minden fontos vagy éppen vicces pillanatnál egy profi fotós. De néha jó kiemelkedni ebből, rangot adni a fotóknak, a pillanatoknak, hogy valóban maradandó emlékké válhassanak. A MosolyMűhely alapítói között szintén találhatunk kétgyerekes anyukát, aki pontosan tudja, hogyan lehet igazán jó képeket, és nemcsak képeket, hanem tárgyakat is megalkotni az elkészült fotókból, jó szemű fotósuk pedig elcsípi a tökéletes pillanatokat. És melyik nagymama ne olvadna el egy unokáival illusztrált naptár láttán? Na ugye! Ízléses ajándékkártyájukkal pedig akár fotózással is meglepheted a családot.
MosolyMűhely

Édes kis semmiségek


A lányoknál ez valahogy korán kezdődik tényleg. A fiúknál is, de náluk más. Náluk a markológép, a lányoknál a kicsi csincsik. Csatok, hajbavalók, pici csiribiri dolgok. A Cukorkalap tervezői pedig igazán tudják, mitől alél el egyaránt a gyermeki és anyai lélek. Télire különösen ajánlhatók a sapka-lábszárvédő szettek. Kicsi masnival az oldalukon... Mit is mondhatnék még? Szép, sikkes, egyedi, csinos.
Cukorkalap

Online turkáló, ingyen szállítás


Az egyik aktuális kedvencem, Nem tudom, hogyan csinálták, de ingyenes a szállítás. Tehát ha valamit kinézek, beleszeretek, az pont csak annyiba fog kerülni, nem többe. Azoknak, akik nem szeretnek turkálni, vagy azt gondolják, használt ruha nem való a fa alá, jó hírrel szolgálhatok. Található a webshopban rengeteg új ruha is, illetve nagyon jó áron vannak puha talpú cipők is. Fiúknak, lányoknak egyaránt jókat találhatunk, és még az orrunkat sem kell kidugnunk a lakásból ezeken a didergős napokon.
Minigardrób

Szerencsére más is a szívén viseli a hazai kézművesek sorsát, így az Urban!Eve blogon most kedvezménnyel vásárolhatod több, mint 40 alkotó tárgyait.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék