Kisgyerek

6+1 tipp, hogy ne kerüljön felesleges ajándék a fa alá

Ünnepek után térdig gázolunk a limlomban. Vajon hogyan lehet kiküszöbölni ezt a kínos problémát? Anyukák mondják el bevált tippjeiket.
2011. November 28.
Mi kerüljön a karácsonyfa alá?

Tudatos építkezés

Az első gyereknél még mi is kaptuk a sok műanyag kütyüt meg plüssbigyót, és egy csomó teljesen fölösleges dolgot. Aztán megbeszéltük a rokonokkal, hogy dobjanak össze egy jó, de sajnos nagyon drága játékcsalád kezdőkészletére, és ezt folytassuk minden sátoros ünnepen. Mostanra térdig gázolunk a favonatokban és sínekben, de legalább örök darab, és apa is szeret vele játszani. 🙂

Gabi

Folyószámla a babának

Csak apró, jelképes ajándékot fogadunk el egyelőre, ha a család “adakozni” akar, akkor ott a baba folyószámlája, azt gazdagítsák. Még kérdéses, vissza tudják-e fogni magukat a családtagok, ez lesz az első babás karácsonyunk.

Linda

Forgószínpad

Nem akarok beleszólni abba, ki mit ajándékozzon, ez magánügy. Inkább a megkapott ajándékokat szortírozom, egy részét elteszem egy dobozba, és csak később vesszük elő, ha már megunták az első adagot.

Zsófia

Ajándék ajándékba

Ha kialakult, hogy mi az, ami tetszik a gyereknek, mi nem, mi az, ami veszélyes, mi nem, és ami nem ment át a szűrőn, szépen összepakolom. Aztán, ha van időm, a veszélyes, használhatatlan dolgok mennek a kukába, ami használható, csak nem tetszik, azt átviszem az orvosi rendelőbe a védőnőkhöz, ők vagy megtartják, hogy a váróban játszanak vele a kicsik, vagy elosztogatják.

Rebeka

Megbeszéljük

Előre megbeszélem a rokonokkal, hogy mire lenne szüksége a kicsiknek. A nagyi, mivel nála is sokat vannak, olyan ajándékot vesz nekik, amivel nála játszanak. Az pedig az ő dolga, hogy oda mit vásárol.

Katalin

Rend a lelke

Igazából nem az zavar, hogy sok az ajándék. Az már inkább, hogy az első még mindet “rendesen” kapott meg, a harmadikhoz már “ömlesztve” jutott el az összes, nagyoktól örökölt építőkészlet, babák és hozzávalók. Szóval szerintem kicsit szelektálj, illetve arra figyelj, hogy valahogy tartsd együtt, ami együvé tartozik.

Anna

+1 tipp – körlevél a nagyszülőknek

Mi egy egyszerű körlevélben osztjuk el, beszéljük meg, hogy milyen játékokat szeretnénk a kislányunknak. A nagyszülők elfogadják, hogy mi jobban átlátjuk, melyik játékok felelnek meg az életkorának és érdeklődésének, sőt örülnek ennek a kis segítségnek. Után egymás között megbeszélik, ki mit tud vállalni.

Réka

Ezek is érdekelhetnek karácsonyi ajándék témában: