Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

6+1 tipp: Így védd a gyermeked a kánikulában!

Szerző: Babaszoba.hu

2018. augusztus 4.

Forrás: babaszoba.hu

A kánikula mindenki szervezetét megviseli, a kisgyermekek pedig különösen nagy veszélyben lehetnek. Következzen néhány praktikus tipp, amivel megóvhatod a gyerekedet!

Keressetek légkondicionált helyeket!

Ha az otthonotokban nincs légkondicionáló, akkor keressetek olyan helyiséget, ahol egy kicsit lehűthetitek magatokat: az áruházakba, bevásárlóközpontokba, múzeumokba, könyvtárakba, önkormányzati irodákba vagy művelődési házakba nyugodtan bemenekülhettek (a bárki számára elérhető, ingyenesen igénybe vehető helyek listáját itt találhatjátok).
A medencében biztosan elviselhetőbb a kánikula

Igyatok eleget!

Rendkívül fontos, hogy elég folyadékot fogyasszatok! Mindig legyen kéznél víz és kínáld sokat a gyereket, még akkor is, ha nem jelzi, hogy szomjas lenne. A magas víztartalmú gyümölcsök, pl. a dinnye is segíthet a folyadék pótlásában.

Viseljetek könnyű ruhát!

Öltöztesd a gyermekedet könnyű anyagból készült, világos színű ruhákba. Ügyelj arra, hogy a kicsi ruhái jól szellőzzenek, így megelőzheted a gyermek bőrének befülledését, és a melegkiütések kialakulását.

Tervezz be extra pihenőidőt!

A nagy meleg mindenkit jobban megvisel, a felnőttek és a gyerekek egyaránt nyűgösebbek, fáradtabbak lehetnek, próbáljatok meg többet pihenni - ne ezekre a napokra szervezz kimerítő programokat!

Hűtsétek magatokat vízzel!

A víz nagyon jól felfrissít - ráadásul a legtöbb gyerek imád pancsolni -, menjetek strandra, vagy töltsétek fel a medencét! Érdemes langyos vízzel lezuhanyozni napközben is, és a vízpermet is nagyszerű hűsítő lehet.

Gondoskodj a megfelelő fényvédelemről!

A napsütés káros hatásai ellen alaposan kenjétek be magatokat fényvédő krémmel, viseljetek kalapot is, és amikor csak tehetitek, maradjatok az árnyékban! A legmelegebb órákban, vagyis délelőtt 11 és délután 15 óra között, amikor a napsütés is a legintenzívebb, lehetőleg ne maradjatok a szabadban.

+1: Próbálj meg türelmesebb lenni!

A meleg nemcsak a testünket, de a lelkünket is próbára teszi, sokkal idegesebbek és feszültebbek lehetünk, a gyerekekre pedig a fokozott nyűgösség, ingerlékenység lehet a jellemző. Ha úgy érzed, hogy már tényleg nagyon közel állsz a robbanáshoz, vegyél egy nagy levegőt, igyál egy pohár hideg vizet, és próbáld meg tudatosítani magadban, hogy nem valószínű, hogy a gyereked "romlott el" véglegesen, hanem rá is csak a nagy meleg van ilyen hatással!
(via)
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék