Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

4 remek trükk a makacs foltok eltávolítására

Szerző: Babaszoba.hu

2019. szeptember 26. | Frissítve: 2020. október 31.

Forrás: babaszoba.hu

Anyukaként nagyon gyakran találkozunk a gyerekruhákon makacsabbnál makacsabb foltokkal - bizony, néha olyanokkal is, amikről azt sem tudjuk, honnan, miből származhatnak.

4 remek trükk a makacs foltok eltávolítására (Fotó: iStock)
Ha a te gyermeked is szívesen dörgöl bele mindenféle ételmaradékot, sárfoltot a ruhájába, a következő trükkök segíthetnek, hogy könnyebben eltávolítsd ezeket.

Így tüntesd el a rágót

Ha egy rágógumival gyűlik mag a bajod, amely beletapadt a ruha szövetébe, arra van egy pofon egyszerű trükk. Fogd az adott ruhadarabot, tedd egy hűtőtáskába, majd tedd be a fagyasztóba. Néhány óra múlva vedd ki, és szedd le róla könnyedén a rágót, még mielőtt újra ragacsossá válna.

Így lesz újra fehér

A szódabikarbóna az egyik legjobb természetes szer a háztartásban, amit a ruhák fehérítéséhez is használhatsz. Keverj össze néhány evőkanálnyit ebből negyed csésze vízzel, hogy sűrű pasztát kapj, majd dörzsöld bele a világos ruhák foltjaiba, vagy az elszíneződött anyagba. Ezután áztasd egy kevés fehérítős hideg vízbe a ruhát, majd mosd ki a mosógépben.

Így lesz újra tiszta a vászoncipő

A kisgyerekek elragadóan néznek ki a fehér vászoncipőjükben, azonban a foltok is előszeretettel megtapadnak ezeken. Azonban egy egyszerű trükkel ezeket a szennyeződéseket is el tudod tüntetni. Először is keverj össze fél evőkanál vizet fél evőkanál hidrogén-peroxiddal, majd dörzsöld be vele a foltokat. Ezután öblítsd ki egy tál meleg vízben, amihez fél csésze ecetet is keverj.

Ne hagyd beszáradni a foltokat

Ha a gyerek spagettit, fagyit, pürét eszik, szinte garantált, hogy a ruhájára is cseppen majd belőle. Az a fontos, hogy ezt ne hagyd beleszáradni az anyagba: ha megvan a baj, akkor itasd fel papírral a szennyeződést, majd hideg vízzel töröld át a foltot, hogy kicsit fellazítsd. Ezután gyorsan vigyél fel rá egy kevés szappant, folyékony szappant, és mehet a mosógépbe.
Kapcsolódó írásaink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék