Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

3 izgalmas könyv gyerekeknek

Szerző: Terts Mónika

2012. május 24.

Forrás: babaszoba.hu

Ismeritek Bolyhos Zokni uraságot? Vagy találkoztatok már a zsírkrétakorból jött dinókkal? Ismerjétek meg ezeket a varázslatos lényeket!

Alex T. Smith: Claude a cirkuszban (16 oldal, 3-4 éveseknek)


Ebben a vicces és izgalmas mesében Claude, a cseppet sem mindennapi, dundi kiskutyus épp a parkban sétálgat, amikor hirtelen egy cirkusz porondján találja magát - pontosabban fölötte, ráadásul egy vékony kötélen táncolva. És ezzel még nincs vége a kalandoknak: legjobb barátjával, Bolyhos Zokni urasággal tortát dobálnak egymásra, és meghódítják a közönség szívét!Berg Judit: Két kis dinó Budapesten (Kőszeghy Csilla illusztrációival, 96 oldal, 3-5 éveseknek)


Trikó és Nyamm, a két kis dinó a zsírkrétakorból vonattal jön Budapestre, ahol számtalan veszéllyel néznek szembe: megtámadja őket egy vérszomjas macska, kerülgetik a büdös autókat, a Hősök terén meg egy óriási szárnyas dinó les rájuk. Vagy mégsem? Szerencsére segít nekik eligazodni a világunkban Matyi, a dinószakértő kisfiú. A kalandok során megismerik az iskolai életet, a város nevezetességeit, sőt, egy osztálykirándulásra is eljutnak...Lila Prap: Dinók?! (a szerző illusztrációival, 36 oldal, 5-10 éveseknek)


Egyszer egy tyúk talált egy könyvet, amelyből megtudta, hogy a madarak a leszármazottai ezeknek a fura teremtményeknek. A tyúk, a kakas és a csibék végiglapozzák a könyvet, és rettentő büszkék lesznek arra, hogy több millió éve az ő őseik uralták a világot. Rájönnek, hogy a létezés, akármilyen aprócska és jelentéktelen, rengeteg véletlen egybeesése, és hogy fontos ismerni a múltat, mert mindenki része egy nagyobb egésznek, a természet nagy művének.


Még több gyerekkönyvet találsz a Polc.hu-n!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék