Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

11 dolog, amit csak akkor csinálj, ha fel akarod bosszantani a gyereket!

2016. május 9. | Frissítve: 2017. június 7.

Forrás: Kismama magazin

Hisztizni ugyebár minden különösebb ok nélkül tudnak a három év alattiak, sőt az a furcsa, ha csendben telik el néhány óra. Ezt a listát azoknak ajánljuk, akik még keresik a kihívásokat.

Ha fel akarod bosszantani a gyereket


1. Ne kekszet, joghurtot, pudingot vagy tésztát adj ebédre. Mondd, hogy mától egészségesen fog étkezni, mert már nagyfiú/nagylány, és tedd a tálcájára a nagyrészt zöld levelekből álló fogást.
2. Akkor kapcsold be a tévét, amikor épp vége a kedvenc meséjének. Vagy akkor kapcsold ki, amikor épp elkezdődne, mert aznap már három perccel így is túllépte a tévénézésre szánt időt.
3. Amikor bevásárlás közben már mindent szétdobált, amit azért adtál, hogy ne akarjon fejest ugrani a bevásárlókocsiból, még menj vissza a hentespulthoz, és állj be a kígyózó sorba egy kis párizsiért a szomszéd néninek!
4. Ne hagyd, hogy a kismotorján ülve akarjon átkelni a négysávos úton, amikor a játszótérre tartotok. Tuszkold be a babakocsiba, aztán élvezd, ahogy vérvörös fejjel ordítozva nyomkodja ki a hasát, miközben a kocsikerék még pattog is a villamossíneken.
5. A bevásárlóközpontban menjetek be a játékboltba, miután megbeszéltétek, hogy nem vesztek semmit, csak körülnéztek, hogy aztán tudjon mit kérni a közelgő születésnapjára. És tényleg ne vegyetek semmit.
6. Ne hagyd, hogy kedvére teledobálja a többi gyerek arcát homokkal a homokozóban. Sőt mosd is meg a kezét, mielőtt könyékig belenyúlna a köleses zacskóba. Aztán pedig, mivel most ő úgysem játszik vele, add kölcsön a kedvenc vödrét egy sóvárgó kisgyereknek.
7. Ne engedd, hogy össze-vissza nyomkodja a telefonodat, csak mert éppen unatkozik a védőnői szoba előtti váróban. Sőt, miután már háromszor földhöz vágta, rakd is el a táskádba és mondd azt, hogy elvitte a cica.
8. Ne kezdd el időben öltöztetni, csak ha már annyira fáradt, hogy botladozik az álmosságtól. Az a legjobb, ha még tisztába is teszed, mielőtt ráadnád a fél szekrényt (mert ugye hideg az idő), és amikor már a hangja is elcsuklik a sírástól, még kösd is be a biztonsági gyerekülésbe.
9. Ne vedd fel, amikor két méternél nagyobb távolságra húzódsz el tőle, mert épp lejjebb kell venni a főzelék alatt a lángot. De akár közölheted is vele, hogy most átmész a másik szobába, mert csörög a telefonod, viszont őt nem viszed magaddal.
10. Ne emlékezz rá, hogy legutóbb ő kapcsolhatta be a mosogató gépet, és így attól kezdve kizárólag az ő jogosultsága ezt megtenni. Kapcsold be! De lehetőleg feltűnően csináld, hogy ne kerülje el a figyelmét.
11. Mondj neki tényleg nagyon gonosz dolgokat. Például, hogy mezítláb nem mehet ki az udvarra. Vagy, hogy nem dughatja be az ujját a konnektorba. De az is hatásos, ha megkéred, hogy ne ugorjon fejest a pelenkázóról, amíg megpróbálod hatodszor is tisztába tenni.

Hozzászólások

A kórházi lét olyan, mint egy lassított felvétel

Sosem jön jókor, sosem vagy rá teljesen felkészülve. Gyerekkel kórházba kerülni mindig óriási kihívás, az anyai szív meghasadásával kombinálva. Nehéz napok ezek, amit egyszerűen túl kell élni a gyógyulás érdekében.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék