Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Zseniális trükk: így vette rá az apa a gyerekeit, hogy rakják rendbe a szobájukat

Szerző: Babaszoba.hu

2021. szeptember 24.

Forrás: babaszoba.hu

Nem tudod rávenni a gyereket, hogy ne egyen a szobájában? Itt egy jó kis ötlet.

Zseniális trükköt osztott meg egy apa a neten, olyasmit, amivel elérte, hogy gyerekei rendet rakjanak a szobájukban.
A legtöbb szülő ismeri azt a frusztrációt, amikor képtelen rávenni a tinédzser gyermekét arra, hogy az kitakarítsa a szobáját. Furcsa, de egy csomó tinit pedig egyáltalán nem zavar, ha egy halom koszos ruha, papírszemét és ételmaradék között kell élnie. 
Egy apa meglepően egyszerű megoldást talált ki a problémára, olyat, amely nem jár semmilyen nyaggatással vagy érveléssel, parttalan vitával, ami végül nem vezet sehova.
Chad McHunt közzétette az ötletet a Facebookon, megosztva egy fényképet egy marék fekete rizsről, amellyel megleckéztette gyermekeit - írja a LadBible.com
Illusztráció: Getty


Ezt írta: "Tizenéves gyerekeim vannak. Mindig vitatkozom velük, hogy ne egyenek a szobájukban, és vigyék vissza a piszkos edényeket a konyhába. Megfenyegettem őket, hogy a végén még beköltözik egy egércsalád a szobájukba... de hiába ismételgettem magam."
McHunt fogott egy jó adag rizst, és megszórta vele a szoba különböző pontjait, így úgy tűnt, mintha valóban nemkívánatos látogató járt volna arra. Mint mondta, a szekrények mellé, az ágyuk alá, de még a takarójuk alá is jutott.
"Úgy néz ki, mint az egérürülék, és ez megijesztette őket. Mondanom sem kell, hogy nincs többé probléma a takarítással."
Bejegyzése 10 000 lájkot, 88 000 megosztást és több ezer kommentet kapott, mióta néhány hónappal ezelőtt közzétette.
Sokan azt mondták, hogy maguk is kipróbálják a trükköt, mások egyszerűen csak jót nevettek rajta.
"Hatalmas ötlet! Imádom!" - írta egy rajongó. Egy másik felelevenítette, hogy mikor az ő lánya viselkedett hasonlóan, hamis pókokat tett az ágyába. Mint meséli, soha többé nem evett ott.
Címlapképünk: Getty-illusztráció.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék