Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Visszakerül a hányattatott sorsú kisfiú a nevelőszülőkhöz

Szerző: Babaszoba.hu

2019. november 20.

Forrás: Index.hu

Külföldre akarták örökbe adni a 3,5 éves kisfiút, akit most visszaadnak a nevelőszüleinek. Még tavaly vitték el nevelőszüleitől, akik örökbe akarták fogadni.

A nevelőszülők a kisfiút kilenc napos korától, 2016 márciusától nevelték, és 2018-ban örökbe akarták fogadni. 2018 szeptemberében a gyermekvédelmi szakszolgálat emberei elvitték a nevelőszülőktől a sírva tiltakozó kisfiút, hogy külföldre örökbeadják.
Vissza kell adni a kisfiút a nevelőszüleinek, külföldre vitték volna (fotó: iStock)
Egy későbbi határozat azt tartalmazza, hogy a nevelőszülő túlzottan kötődött a kisfiúhoz, ami ellehetetlenítette volna az örökbefogadási folyamatot, ezért indokolt volt a gyermek elvétele (a gyermek gondozási helyének megváltoztatása) -  írj az Index a 168 óra nyomán.
A nevelőszülők fellebbeztek, végül bírósághoz fordultak. A Pest Megyei Főügyészség idén februárban hozott határozatot az ügyben, és számos szabálytalanságot talált az eljárással kapcsolatban.
A kisfiú idén szeptemberben egy külföldi párhoz került örökbefogadás előtti gondozásra, ez minden külföldi örökbefogadás esetén 30 napot jelent belföldön. A külföldi örökbefogadók idén szeptember 23-án visszavonták kérelmüket, mert a kisfiú dühkitöréseivel nem tudtak mit kezdeni. A gyámhatóság aznap megszüntette az örökbefogadási eljárást.
Számtalan vizsgálatot, fellebbezést és panaszt követően a megismételt elsőfokú eljárás végén a Pest Megyei Kormányhivatal Szentendrei Járási Hivatala idén októberben elutasította a Pest Megyei Tegyesz (Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat) elhelyezési javaslatát, és megállapította, hogy a kisfiú gondozási helye 2019. november 20-tól ismét a nevelőszülő háztartása.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék