Gyerek

Világra segítette egy kávézó vécéjében – 18 év múlva újra találkoztak

Közel két évtizeddel azután, hogy egy Starbucks kávézó mosdójában világra jött, Jonathan Celner megdöbbenve vette észre annak a baristának az üzenetét, aki segédkezett a születésénél.
2021. Április 15.
Fotó forrása: @pgriffinbaron/Instagram.com

Jonathan édesanyjánál annak idején váratlanul, idő előtt indult meg a szülés Chicago külvárosában. Griffin Baron pedig akkoriban huszonegy éves volt, és a Starbucks műszakvezetőjeként dolgozott. Kettejük élete azon a bizonyos napon keresztezte egymást. Jonathan édesanyja épp hazafelé tartott, és bár még három hét volt hátra a szülés kiírt időpontjáig, érezte, hogy elfolyt a magzatvize. Egy Starbucksot vett észre a közelben, ott kért segítséget.

“Olyan élmény volt, amit soha nem fogok elfelejteni” – nyilatkozta Baron, és hozzátette, éveken át gondolt rá, vajon mi lett a babával. Végül a közelmúltban ez is kiderült. Egy adományoldalon botlott bele egy tinédzser és bátyja történetébe. Évekkel ezelőtt elvesztették az édesanyjukat, és nemrég apjuk is meghalt.

A bejegyzés megtekintése az InstagramonP. Griffin Baron (@pgriffinbaron) által megosztott bejegyzés

Baron adományozott nekik némi pénzt, aztán rákeresett a testvérekre a Facebookon is. Ekkor “libabőrös lett”, mert rájött hogy egyikük lehet az a fiú, akit fiatalkorában a világra segített. “Én voltam az a barista, aki ott volt, mikor megszülettél. Mindig azon gondolkodtam, vajon mi történt veled a születésed után”- írta a fiúnak. 

Még néhány szót váltottak, aztán elhatározták, hogy találkoznak. Hol máshol, mint abban a bizonyos kávézóban, ahol minden elkezdődött…

Baron a today.com-nak elevenítette fel a régi történetet. Eszerint 2002-ben a raktárban ült és éppen evett, amikor sikoltást hallott a női vécéből. Az egyik vendég ment be megnézni, mi történik, ő látta meg a fiatal nőt, aki éppen szült. Mire a barista odaért segíteni, már csak arra maradt ideje, hogy forró törülközőket hozzon “A fiúcska már nyilvánvalóan úton volt. Azt láttam hogy az a hölgy fogja a kezét, ő fújtat, és egyszer csak jön egy csecsemő” – mesélte Baron. “Teljesen lefagytam.” Ennek ellenére hatékonyan segített, és a mentők épp időben érkeztek, hogy elvágják a köldökzsinórt.

Miután anyát és gyermekét kórházba vitték a mentők, a mosdó igazi háborús övezetre hasonlított. A riportban a 18 éves fiú is megszólalt, aki elmesélte, hogy tudta, milyen kaotikus módon jött világra, ráadásul édesanyja fiatalon meghalt. Azt mondja, a Baronnal való találkozás segített neki “pótolni a hézagokat” a történetében. “Például arra is emlékezett, hogy anyám mindenkinek integetett, amikor kigördítették a hordágyon” – mondta mosolyogva.

Baron azóta két kisgyerek édesapja, de mint mondja, Jonathan érkezése élete egyik legemlékezetesebb pillanata a mai napig. “Még akkor is eszembe jutott, amikor a saját gyerekem született. Jó, hogy végül találkoztunk!”

A fiú azóta is szívesen üldögél a helyen, de leginkább forró csokit fogyaszt. Mint nevetve mondja, a kávé nem igazán hat rá, ami nem is csoda, hiszen egy Starbucksban született…