Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Veszélyezteti a gyerekek egészségét a mozgásszegény életmód

Szerző: Babaszoba.hu

2019. augusztus 28.

Forrás: MTI

A 11 és 15 éves kor közötti dán iskolások mindössze egynegyede végez legalább egy órányi aktív testmozgást naponta- derült ki egy friss jelentésből, amely szerint a mozgásszegény életmód nagy egészségi kockázatot jelent a korosztály tagjaira nézve.

A Dán Egészségügyi Hatóság által közzétett jelentés 1677 diák bevonásával készült, akik csaknem egy héten át viseltek mozgásérzékelőt a csípőjükre erősítve.
Egészségi kockázatot jelent a gyerekekre a mozgásszegény életmód
Az eredmények megdöbbentették a kutatókat. Kiderült ugyanis, hogy a 11 és 15 éves kor közötti gyerekek háromnegyede napi szinten csaknem 11 órát tölt ülve vagy inaktívan a hétköznapokon, míg szombaton és vasárnap akár a 12 órát is meghaladhatja a mozgás nélkül töltött órák száma.
A Dél-dániai Egyetem professzora, Jens Troelsen "közegészségügyi problémának" nevezte az eredményeket és rámutatott arra, hogy azok "komoly kihatással lehetnek az ország egészségügyi rendszerére" a mozgásszegény életmóddal összefüggő betegségek révén.
Troelsen szerint az eredmények hátterében elsősorban a mobiltelefon, az internet és a számítógépes játékok állnak. A szakember megjegyezte, hogy az elmúlt 10-20 évben megsokszorozódott az elektronikus eszközök száma Dániában, ami azt jelenti, hogy hamarosan nem lesz olyan gyerek az országban, aki előtt ne lenne egy okostelefon vagy egyéb eszköz.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék