Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Veszélyesek lehetnek a játszótéri játékok!

2011. szeptember 7.

Forrás: MTI

A köztéri játszóterek után a következő hetekben a fővárosi óvodák játszótereit ellenőrzi majd a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH). Okkal!

Ma már komoly előírásoknak kell
megfelelnie minden játszótéri játéknak

A hatóság célja meggyőződni arról, hogy az óvodákban található kültéri játékok, kiegészítő eszközök megfelelnek-e a szabványokban és egyéb biztonságossági előírásokban, jogszabályokban meghatározott követelményeknek; felmérik az eszközök állapotát is.
Az esetlegesen tapasztalt hiányosságok esetén a hatóság munkatársai felhívják az intézmény figyelmét azok orvoslására. Ezenkívül a felmérés külön figyelmet szentel majd az ilyen eszközökre vonatkozóan előírt dokumentációra is - tudatta az NFH.

A közterületi eszközök fele megbukott

A hatóság nemrégiben fejezte be az üzletekben található játszótéri eszközök ellenőrzését. A hatóság 58 kereskedelmi egységben összesen 2247 játszótéri eszközt ellenőrzött, és 389 esetben emelt kifogást.
A már telepített játszótéri eszközök és üzemeltetőik körében összesen 333 közterületen található, jellemzően önkormányzati tulajdonban és üzemeltetésben lévő játszóteret is ellenőriztek. A vizsgált több mint kétezer telepített eszköz közel felénél tárt fel valamilyen hiányosságot, melyek általában a megfelelőségi tanúsítvány, a karbantartási és ellenőrzési terv, valamint a nyilvántartás hiánya, illetve a kétévenként kötelező vizsgálat elmulasztása voltak.
Babaszoba: Olvasd el az Érintő játszótérmustráját, és írd meg te is véleményedet a kismama@sanomamedia.hu címre!

Hozzászólások

Szuper kőkorszaki animációs film az egész családnak (X)

A Csibefutam, a Wallace és Gromit és a Shaun, a bárány alkotóinak legújabb őrült családi animációs vígjátékában a kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék