Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Veszélyes a fültisztító pálcika

2017. május 16. | Frissítve: 2017. május 17.

Forrás: Medipress

Évente több ezer gyerek kerül a kórházak sürgősségi osztályára az Egyesült Államokban a fülpucolópálca nem megfelelő használata miatt.

Veszélyes a fültisztító pálcika

A szakemberek 263 ezer gyerek adatait vizsgálták, akiket 1990 és 2010 között szállítottak sürgősségi osztályra fülpucolópálca-baleset miatt. Ez azt jelenti, hogy évente nagyjából 12 500 ilyen jellegű eset van, ami napi 34 sérülést jelent.
"Óriási tévhit, hogy a hallójáratot eszköz segítségével tisztítani kell. Erről szó sincs, ez egy öntisztuló terület, és minél többet piszkáljuk, annál több váladékot termel. A fülpucolópálca azonban rengeteg sérülést okozhat, ami akár maradandó hallássérüléssel is járhat" - fogalmaz a kutatást vezető Dr. Kris Jatana.
Mint kiderült, a legtöbb sérülésre akkor kerül sor, amikor a gyerekek maguk használják a pálcát (77 százalékban). Míg 16 százalékban a szülő okoz balesetet vele, 6 százalékban pedig egy testvér miatt sérül a hallójárat. Az érintett gyerekek kétharmada 8 éven aluli, míg a 3 éven aluli gyerekek az összes sérülés 40 százalékát teszik ki.
Babaszoba: Így kell tisztítani a fület:
A kézzel szabadon elérhető területeket a törölköző sarkával töröljük szárazra. Mélyebb tisztogatásra a fül öntisztító mechanizmusa miatt nincs is szükség. Ha nem működik az öntisztító mechamizmus, akkor gyógynövény kivonatú (pl.: kövirózsát, kamillát, erdei mályvát, aloe verát tartalmazó) fülcseppek, paraffinolaj használata javasolt.

Hozzászólások

Szuper kőkorszaki animációs film az egész családnak (X)

A Csibefutam, a Wallace és Gromit és a Shaun, a bárány alkotóinak legújabb őrült családi animációs vígjátékában a kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék