Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Védd K-vitaminnal a szívedet!

Szerző: Babaszoba.hu

2017. október 27. | Frissítve: 2018. december 28.

Forrás: Medipress

Tudósok azt ajánlják, hogy aki egészséges szívet szeretne, az egyen sok zöldfélét, például kelkáposztát, spenótot, brokkolit, mivel ezekben sok a K-vitamin.

Védd K-vitaminnal a szívedet!

Ami pedig ahhoz kell, hogy a szív bal kamrája - amely az oxigénben gazdag vért pumpálja a szervezetbe - ne nőjön túl nagyra.
A K-vitamin nem megfelelő szintje a bal szívkamra kóros megnagyobbodását okozhatja, aminek hatására ez a szerv nem képes elegendő vért pumpálni, így akár szívroham is előfordulhat, viszont minél több K-vitamin van bennünk, annál kisebb az esélye a szívnagyobbodásnak.
Az Augusta Egytem kutatói 766 egészséges tizenévest kísértek figyelemmel, akiknek az étrendjét és aktivitását hét napon át feljegyezték, szívük állapotát pedig ultrahang segítségével ellenőrizték, így kapták meg a fenti eredményeket.
Korábbi kutatások már arra is rávilágítottak, hogy a K-vitamin egy olyan fehérjét aktivál, amely a szív méretének kialakításában játszik szerepet. Egyértelmű tehát, hogy a szív- és érrendszer állapotának megőrzése érdekében szükséges a megfelelő mennyiségű K-vitamin, ezért már gyermekkorban gondoskodni kell a beviteléről.
A vizsgálat további részleteiről a The Journal of Nutrition című lapban olvashatnak az érdeklődők.
Babaszoba: K-vitamin források: káposzta, brokkoli, paraj, a tej- és tejtermékek, máj.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék