Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ujjnyomdás póló

Szerző: Rácz Anikó, A napfény illata blog írója

2016. augusztus 17.

Forrás: babaszoba.hu

Készítsük el az ovis jeleket közösen a gyerkőccel, nemcsak egyedi lesz, de közben felkészülünk az ovira is.

Ujjnyomdás póló

Az ovi- bölcsikezdés nem könnyű sem a gyereknek, sem a szülőknek, ezért már hetekkel, napokkal a beszoktatás előtt érdemes felkészülni, mi vár a gyerekre, mi vár a családra. Ismerkedjünk az ovival, az oda vezető útvonallal, és beszélgessünk sokat arról is, mi lesz az oviban a gyerkőc napirendje, kikkel lesz együtt, milyen is az ovi.
Erre jó alkalom az is, amikor közösen elkészítjük a gyerek ovis jelét: az alvós pólóra, kispárnahuzatra, tornazsákra, tornapólóra. Ráadásul a jóízű beszélgetés mellett fejlődik is a gyerkőc finommotorikája, kreativitása, szépérzéke.
A technika, amit mutatok, nagyon egyszerű, egy háromévesnek is nagy örömet és elégedettséget okoz majd, ujjnyomdázni ugyanis már ők is tudnak.
Mi a lányom pólójának dekorálására használtuk, ő nyuszis pólót szeretett volna, de természetesen ovis jelekkel is működik.
Amire szükséged lesz:
 • nyomtatott sablon
 • textilfesték
 • cellux ragasztó
 • karton, vagy újságpapír
 • Első lépésben keressünk a neten egy sablont, mely a jelnek megfelelő: nyuszi rajz, nyuszi sablon, nyuszi stencil keresőszavak segíthetnek. Ezt nyomtassuk ki a megfelelő méretben, majd egy éles pengével, késsel vágjuk ki a körvonal mentén a formát.
  Rögzítsük cellux ragasztóval a pólón, a póló belsejébe kerüljön egy vastagabb karton, vagy újságpapír, nehogy áttapadjon a festék.
  Ezután kezdhetjük az ujjnyomdázást, amihez textilfestéket használjunk. Ahhoz, hogy a szélek szép élesek legyenek, szorítsuk le a papírt, és a gyerek így nyomdázzon.
  Ha kész, óvatosan távolítsuk el a sablont, majd hagyjuk megszáradni a festéket, száradás után fixáljuk vasalással, a festék gyártójának előírása szerint.
  A sikeres ovikezdéshez kitartást kívánok.
  Kapcsolódó cikkeink:

  Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék