Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Új tantárgy jön 2020-tól a sulikba

Szerző: Babaszoba.hu

2019. augusztus 1.

Forrás: Index.hu

Az új Nemzeti alaptantervbe várhatóan egy új tantárgy is bekerülhet, digitális kultúra néven.

Új tantárgy jön 2020-tól a sulikba
Az új Nemzeti alaptantervbe digitális kultúra néven egy új tantárgy is bekerülhet Major Gábor, a Makerspace.hu ügyvezetője szerint. A NAT számára szakmai javaslatokat is készítő Major szerint a szakképzésben is hangsúlyos szerepe lesz a digitális alkotásnak - írja az Index.
A tervek szerint országszerte 60 alkotóműhelyt hoznak létre, a diákok itt gyakorolhatják majd például a robotikát, a digitális varrást, a lézervágást, a 3D-s tervezést és nyomtatást vagy az elektronikai programozást.
A Makerspace.hu tananyagait pedagógusok és mérnökök fejlesztik, és a cég saját táboraiban, szakkörein tesztelik azokat. A tizenöt különböző tematikájú pedagógiai csomagból eddig három készült el angol és magyar nyelven.
Az első megrendelőik magán- és egyházi fenntartású iskolákból érkeztek, Major bízik abban, hogy rövidesen az állami köznevelési és szakképzési intézményekbe is bekerül a tananyag. Egyelőre azonban szakköröket, táborokat, tanórákon kívüli foglalkozásokat tartanak, de ez valószínűleg változni fog, mert 2020-ban az új Nemzeti alaptantervben - angolszász mintára - várhatóan be fog kerülni a digitális kultúra nevű új tantárgy.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék