Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Új eszközzel csökkenthető a gyerek játékfüggősége

Szerző: Babaszoba.hu

2018. november 13.

Forrás: MedicalOnline

A QTIME nevű eszközzel a szülők előre beállíthatják, hogy gyerekeik mennyi ideig játszhatnak naponta a számítógépen.

Új eszközzel csökkenthető a gyerek játékfüggősége
Az új eszköz, a QTIME (a Quiet Time rövidítése) segítségével a szülők előre beállíthatják a gyerekeik napi játékidejét. A QTIME egy olyan okos HDMI kábel, amely vezeték nélküli kapcsolattal csatlakozik az otthoni wi-fi routerhez, PC-hez, PS4-hez vagy Xbox-hoz, és egy alkalmazás segítségével előre beállított időtartam után kikapcsolja a készüléket.
Az eszköz tíz perccel a játékidő lejárta előtt figyelmeztetést küld a használónak, így ő is tudni fogja, hogy hamarosan lejár a játékideje. A QTIME emailben jelzi a szülőknek, ha a játékos, azaz a gyerek megpróbálja kiiktatni a készüléket. Emellett folyamatosan méri a napi játékidőt és statisztikát készít arról, hogy mennyi ideig játszik a gyerek.
James Potter, a University of Bath egyik BSc-s hallgatója és édesapja két évig dolgoztak az eszköz fejlesztésén. A fejlesztők szerint a tesztidőszak során a szülők pozitív visszajelzéseket adtak a készülékről. A fejlesztést személyes példa motiválta: korábban James édesapja minden eszközt bevetett, hogy elvegye fiától a játéklehetőséget. A QTIME-mal a szülők meg tudják akadályozni, hogy gyermekük túl sok időt töltsön a számítógépes játékokkal.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék