Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Tombol az iskolákban az omikron

Szerző: Babaszoba.hu

2022. január 17.

Forrás: 444.hu

Egyre több iskolában állnak át digitális oktatásra, hol egy-egy osztály, hol az összes osztály kényszerül otthon tanulni.

Végigsöpör az iskolákon az omikron (fotó: Getty Images)
Bár az omikron enyhébb tüneteket okoz a deltánál, különösen akkor, ha valaki be van oltva, más országok példáján is látszik, hogy ha hirtelen nagyon sokan fertőződnek meg, az könnyen zavart okozhat az oktatásban és más munkahelyeken is - írja a 444.hu. A lapnak több budapesti iskola is beszámolt arról, hogy annyira megugrott a fertőzésszám, hogy van ahol egy-egy osztályt, máshol összes osztály átállt digitális oktatásra. Van olyan iskola, ahol nem tudják megoldani a kieső tanár helyettesítését, ezért kényszerülnek átállni a digitális oktatásra.
A 444.hu azt írja, hogy néhány óra alatt rengeteg hasonló történet jutott el hozzájuk az ország különböző pontjairól, ami azt mutatja, hogy - a hirtelen berobbant ötödik hullám erősen érinti az iskolákat, ami nem meglepő: az omikron variáns minden korábbinál sokkal gyorsabban terjed, és a védettséget is hatékonyabban képes kicselezni."
A szabályok szerint azok a gyerekek, akik oltottak, nekik nem kell karanténba menniük, ha covidossal találkoztak. Kivéve akkor, ha náluk is kimutatják a fertőzést. Tesztelni maximum a szülők tesztelnek, hiszen a tankerület nem szervez tesztelést. A családoknak azonban több ezer forintjába kerül egy-egy gyorsteszt, a PCR pedig 10 ezer forint fölötti összegbe.
Ez a szülő a lapnak azt mondta, rengeteg fertőzés maradhat rejtve, mert sokan nem foglalkoznak egy-egy félnapos lázzal. A fertőzött diákok pedig oltottan is továbbadhatják a vírust idős tanáraiknak és akár oltatlan társaiknak is.
"Mindenki betegen flangál, mert vagy le se tesztelik, vagy nincs tünete, vagy ő maga is inkább otthon kihúzza, csak ne legyen karantén. Aki karanténra kötelezett, annak egy határozat se megy ki. Miért vegye akkor komolyan?" -  kérdezte.
Azok a gyerekek, akik nincsenek beoltva, könnyen ragadhatnak otthon, hiszen nekik 5 napot kell karanténban lenniük, ha érintkeztek covidossal. "Sajnálom azokat a gyerekeket, akiket nem oltatnak be a szüleik, mert nekik az elkövetkezendő hónapjaik többnyire otthon fognak telni" - mondta egy szülő a lapnak.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék