Gyerek

Több olyan koronavírusos beteg is van Magyarországon, akik újra megfertőződtek

Többen is vannak olyanok Magyarországon, akik újrafertőződtek a koronavírussal, derült ki az Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatójából.
2020. Október 26.
Több olyan koronavírusos beteg is van Magyarországon, akik újra megfertőződtek (fotó: Getty Images)

A Magyar Nemzet kérdésére, miszerint tudnak-e hazánkban újrafertőzött emberekről, az országos tisztifőorvos azt válaszolta:

“Igen, tudunk. Néhány esetet említettek a klinikus kollégáink, hogy vannak olyan személyek, akik a tavaszi hullámban is érintettek voltak, majd meggyógyultak, és most sajnos ismételten potizitivitást találtak náluk. Tünetekkel, tehát betegként jelentkeztek ismételten.”

Azt is elmondták, hogy összesen tizenegy 14 év alatti gyereket ápolnak koronavírussal kórházban, de egyikük sem szorul lélegeztetőgépre, jó általános állapotban vannak. Azért kell a kórházi megfigyelésük, mert valamilyen alapbetegségük van – írja a 444.hu.

Az M1 arra kérdezett rá, hogy az elvégzett tesztek száma megfelel-e a WHO ajánlásának. A WHO ajánlása szerint ugyanis akkor tartható kordában a járvány, ha az elvégzett tesztek száma és a kimutatott pozitív esetek aránya nem haladja meg az 5 százalékot. Ez nálunk vasárnap 16 százalék volt.

“Azóta (tavasz óta) bőséggel vannak más mutatók is, Magyarország megfelel a WHO előírásainak, elegendő tesztet végzünk” – mondta Müller Cecília.

Forrás: 444.hu