Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Tizenhét évig hordta a hasában ikertestvérét egy indiai nő

Szerző: Babaszoba.hu

2019. augusztus 21.

Forrás: MTI

Egy 17 éves indiai lány születésétől hordozta hasüregében az ikertestvérét. A magzat a magzatban állapot igen ritka.

A fiatal lány egész életében egy deformálódott halott magzatot hordott a hasüregében, az orvosok megállapították, hogy a nő az ikertestvérét hordozta. A magzat a magzatban igen ritka állapotról van szó.
Tizenhét évig hordta a hasában ikertestvérét egy indiai nő
A lánynál öt évvel korábban hasi csomót diagnosztizáltak, amely évről évre növekedett. Folyamatosan panaszkodott hasfájásra, és arra, hogy nagyon hamar jóllakik. Az orvosok végül daganatra gyanakodtak.
A magzat a magzatban igen ritka jelenség, minden ötszázezredik élve születésnél egy fordul elő. Az orvosi szakirodalomban kevesebb mint 200 esetet jegyeztek fel, amelyek többségét még gyermekkorban diagnosztizálták. Tizenöt éves kor fölött hét ilyen esetet jegyeztek fel, valamennyi férfi volt, a legidősebb 47 éves. Az indiai volt az első, amelyet felnőtt nőnél észleltek.
Az esetről a British Medical Journal című folyóiratban számoltak be az indiai orvosok, akik Anil Kumar sebész vezetésével távolították el a halott magzatot az indiai Patnában. A torz magzat mintegy 30 centiméter hosszú és 16 centiméter széles volt, és még haja is volt.
A műtét után nagyon jól érzem magam, hasam is lapos már, és szüleim is nagyon boldogok - idézték a cikkben a fiatal nőt.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék